Borza: Hidroelectrica are un buget de mententanţă de 50 de milioane de euro în acest an

Hidroelectrica are un buget de mentenanţă de 50 de milioane de euro în acest an, în condiţiile în care peste 40% din capacitatea sa reprezintă instalaţii care au fost retehnologizate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Economica.net - mar, 15 apr. 2014, 13:00
Borza: Hidroelectrica are un buget de mententanţă de 50 de milioane de euro în acest an

‘Hidroelectrica are un buget de mentenanţă de 50 de milioane de euro, în condiţiile în care peste 2.700 de MW, din cei 6.000 de MW instalaţi – cât este capacitatea companiei – sunt retehnologizaţi, adică sunt instalaţii noi care nu mai au nevoie de reparaţii atât de mari. Aceşti 2.700 de MW asigură 60% din producţia Hidroelectrica’, a precizat Borza.

Potrivit acestuia, hidrocentralele de la Porţile de Fier 1 şi 2 au fost retehnologizate anii trecuţi cu un buget de 400 de milioane de lei.

Borza a calificat drept iresponsabile declaraţiile de marţi ale liderul de sindicat al sucursalei Hidroserv, Cristinel Popescu. Acesta spusese că sistarea programelor de mentenanţă pune în pericol exploatarea normală a hidrocentralelor de pe Dunăre – Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.

Potrivit acestuia, stoparea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii ‘a condus la funcţionarea hidroagregatelor din centralele electrice şi după 13.000 de ore de funcţionare continuă, existând astfel riscul producerii unor accidente tehnice grave’.

‘Conform datelor tehnice, o turbină ar trebui să intre în revizie după 8.000 de ore de funcţionare. Ilegal, conducerile Hidroelectrica şi Hidroserv au diminuat volumul de lucrări invocând lipsa de fonduri, din care cauză sunt menţinute în stare de operabilitate echipamente care nu au mai fost întreţinute de luni de zile’, a afirmat Cristinel Popescu.

El a susţinut că această situaţie este cauzată de ‘interesele unor cercuri de afacerişti din ţară şi străinătate care, împingând Hidroelectrica în faliment, vor să cumpere Hidroserv la un preţ subevaluat şi să cedeze contractul de mentenanţă altor firme conduse de apropiaţi ale acestora’.

Cristinel Popescu consideră că numai intervenţia rapidă a prim-ministrului Victor Ponta poate pune capăt unei situaţii care, a afirmat liderul sindical, de aproape un an este sesizată Ministerului Economiei, fără însă vreun efect, de cei aproape 390 de salariaţi ai Hidroserv confruntaţi cu ‘indiferenţa unor administratori care cu orice preţ vor să pună pe butuci sistemul’.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...