1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Borza: Hidroelectrica iese din insolvenţă în această primăvară şi se listează la toamnă

Hidroelectrica, cel mai mare producător individual de energie electrică din România, va ieşi din insolvenţă în aprilie sau mai şi va fi listată pe bursă în noiembrie, a declarat pentru ECONOMICA.NET Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al companiei de stat.

31 mar, 2016 | ECONOMICA.net

"Ieşirea din insolvenţă va avea loc chiar mai devreme de 20 iunie. Poate să fie în aprilie sau mai", menţionează Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. 

Acesta declara la începutul anului că societatea riscă falimentul dacă nu iese din insolvenţă pană pe 20 iunie. 

In ceea ce priveşte planul de listare, reprezentantul administratorului judiciar spune că acesta se află "în linie dreaptă", urmând ca Hidroelectrica să fie pe bursă în noiembrie. 

"Eu cred că ar fi suficientă listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Acţionarii vor decide dacă va fi listată şi la Londra", mai spune Borza.

El consideră că este suficientă listarea unui pachet de 15% din acţiunile companiei şi estimează că valoarea de piaţă a Hidroelectrica se ridică la peste 5 miliarde de euro.

Listare duală

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a declarat pentru Economica.net că, după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica va fi urmată de listarea acesteia pe bursă.

"O parte din acţiuni, cele destinate investitorilor de retail, vor fi listate pe Bursa de Valori Bucureşti, restul vor fi listate pe bursa de la Londra", a declarat Ursache.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica spune că de listare efectiv nu se va mai ocupa el, ci acţionarul, pentru că „la momentul listării Hidroelectrica nu va mai fi în insolvenţa şi eu nu voi mai avea nici o atribuţie”.

Acesta precizează însă că listarea va avea loc în luna noiembrie 2016. Există deja consultanţi, consorţiul format din banca americană Morgan Stanley şi Raieffeisen, de audit se ocupă Deloitte&Touche, casa de avocatură desemnată este Benton, iar până pe 15 aprilie va fi selectată şi o casă internaţională de avocatură.

În câteva zile va fi gata şi comisia interministerială care se va ocupa de listarea Hidroelectrica.

2016, cel mai bun an 

Pentru acest an, Borza preconizează că Hidroelectrica va raporta un profit record de peste 1,3 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei.

Anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 1,15 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei.

Hidroelectrica este cel mai mare producător individual de energie electrică din România, cu o cotă de piaţă de 30% din producţia de energie la nivel naţional în 2015.

Hidroelectrica este din nou în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în această situaţie în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO