Borza: Îmi depun mandatul de administrator judiciar al Hidroelectrica dacă nu mi se aprobă bonusul

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că va demisiona din această funcţie dacă Adunarea Creditorilor nu îi va aproba, peste o săptămână, onorariul cerut de 3,2 milioane de euro plus TVA.
Economica.net - joi, 29 mai 2014, 08:42
Borza: Îmi depun mandatul de administrator judiciar al Hidroelectrica dacă nu mi se aprobă bonusul

‘Dacă nu mi se aprobă onorariul nici săptămâna viitoare, îmi voi depune mandatul. Trebuie să apăr această profesie. Nu pot face muncă patriotică’, a spus Borza.

Potrivit acestuia, legislaţia din domeniul insolvenţei prevede onorarii între 3% şi 10% din sumele distribuite creditorilor, iar el, în primul mandat de administrator judiciar al Hidroelectrica, a încasat doar 0,22%.

‘Aceasta spre deosebire de administratorul judiciar de la RAAN, care încasează 4%, şi de cel de la Oltchim, care are 5%’, a completat Borza.

El a mai spus că acest mandat al său va fi mai lung decât primul, care a durat un an, şi mult mai complicat.

‘Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă abia în mai-iunie anul viitor, în principal din cauza litigiilor pe care le avem cu băieţii deştepţi din energie cărora le-am reziliat contractele’, a explicat Borza.

Citeste si: Creditorii Hidroelectrica au amânat stabilirea bonusului de 3,2 milioane de euro pentru Remus Borza

Adunarea Creditorilor Hidroelectrica a decis, în şedinţa de miercuri, amânarea cu o săptămână a votului privind stabilirea unui onorariu de performanţă de 3,2 milioane de euro plus TVA pentru întreaga procedură de insolvenţă a companiei, solicitat de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitraşcu, administratorul special al companiei.

‘Am amânat cu o săptămână discuţia pentru a conveni o unică soluţie optimă care să ne dea confortul că toată procedura de închidere a insolvenţei va fi irevocabilă. Avem nevoie de unanimitate pentru a da un semnal că acţionarii şi creditorii au toată încrederea în administratorul judiciar’, a spus Dumitraşcu.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a convocat, miercuri, Adunarea Generală a Creditorilor, singurul punct de pe ordinea de zi fiind aprobarea unui onorariu de performanţă de 3,2 milioane de euro, la care se va adăuga TVA, pentru întreaga procedură de insolvenţă a companiei, potrivit convocatorului şedinţei, obţinut de AGERPRES.

Hidroelectrica s-a aflat pentru prima dată în insolvenţă în perioada 20 iunie 2012 – 26 iunie 2013.

Euro Insol a încasat bonusul de 2.265.538 euro la ieşirea companiei din insolvenţă în data de 26 iunie 2013.

Citeste si: Hidroelectrica sparge recordul la profit

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la finele lunii februarie 2014, reîntoarcerea companiei în insolvenţă, după ce procesul de închidere a insolvenţei a fost contestat în instanţă.

În şedinţa din 7 mai 2014, creditorii Hidroelectrica au amânat reconfirmarea onorariului de 2.265.538 euro. Totodată, ei au aprobat onorariul fix de 50.000 de euro pe lună plus TVA.

Printre creditorii Hidroelectrica se numără: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administraţia Naţională Apele Române, ING, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank şi Unicredit.

Te-ar mai putea interesa și
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România avea în 2020 un număr de 844.015 exploataţii viticole, adică echivalentul a 37,9% din cele 2,2 milioane de exploataţii viticole care existau în întreaga Uniune Europeană, arată......
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 3,061 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,55%, în această săptămână, ...
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
În micul sat Pereni din Republica Moldova, Nicolae Tronciu şi-a lansat propria sa marcă de vin, în urmă cu patru ani, ...
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – răspunsurile MS
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – ...
Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de întrebări şi răspunsuri despre variola maimuţei, furnizate de Organizaţia ...