Borza l-a demis pe directorul general al Vulcan şi le-a promis angajaţilor plata salariilor restante

Administratorul judiciar al Vulcan Bucureşti, Remus Borza, l-a demis joi pe directorul general al companiei, Laurenţiu Pârvu, şi le-a promis muncitorilor că în decurs de 2-3 săptămâni vor începe să primească salariile restante.
Economica.net - joi, 23 mai 2013, 10:37
Borza l-a demis pe directorul general al Vulcan şi le-a promis angajaţilor plata salariilor restante

„Prima măsură pe care am luat-o ca administrator judiciar al Vulcan este demiterea directorului general, Laurenţiu Pârvu, şi inlocuirea lui cu Dan Sava, inginer mecanic şi director de producţie la Vulcan”, a declarat Borza pentru MEDIAFAX.

El a spus că s-a întâlnit joi dimineaţă cu muncitorii de la Vulcan, care protestau în curtea uzinei pentru că nu şi-au primit salariile de cinci luni.

„Le-am explicat situaţia societăţii şi le-am spus că în 2-3 săptămâni vor începe să primească din salariile restante, pentru că sunt neplătiţi de cinci luni. În decurs de două luni vor ajunge la zi cu salariile”, a afirmat Borza.

Acesta a precizat că muncitorii au înţeles situaţia şi că nimeni nu mai protestează în curtea fabricii.

Administratorul judiciar s-a întâlnit şi cu şefii de secţie şi liderii de sindicat, cărora le-a explicat, de asemenea, evoluţia negativă din ultimii ani a societăţii.

„Situaţia este complicată, dar poate fi depăşită. Se va lucra în trei schimburi pentru onorarea comenzilor şi găsirea unor noi contracte”, a mai spus Remus Borza.

Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a companiei Vulcan Bucureşti, deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, la solicitarea acesteia, din cauza unor datorii de 37 milioane euro.

Afacerile Vulcan au scăzut de la 104,9 milioane lei în 2010 la 93,2 milioane lei în 2011, respectiv la 73,7 milioane lei în 2012.

Compania avea în 2010 pierderi de 19,6 milioane de lei, pentru ca un an mai târziu valoarea acestora să urce la 30,6 milioane lei, iar în 2012 la 48,5 milioane lei.

Vulcan are circa 900 de angajaţi şi datorii restante către aceştia de circa 3,5 milioane lei.

Compania produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare. Înfiinţată în 1904, compania este în prezent listată la Bursa de Valori Bucureşti, având ca acţionar majoritar Grupul Energetic Tender, al omului de afaceri Ovidiu Tender.

Te-ar mai putea interesa și
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova cea mai mare seră verticală din Europa, a ieșit de aproximativ o lună cu......
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...