Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă. Nici insolvenţa nu mai poate face minuni

Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 09:10
Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă. Nici insolvenţa nu mai poate face minuni

‘Oltchim nici înainte şi nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvenţa nu mai poate să facă minuni’, a afirmat Remus Borza.

Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace de reorganizare este insolvenţa.

‘Insolvenţa, în România, este singura modalitate eficace, rapidă şi cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reaşezată pe fundamente economice serioase. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic’, a adăugat Remus Borza.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există „un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim”.

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat marţi pentru AGERPRES că are informaţii cu privire la intenţiile ruşilor de la TISE pentru a prelua rafinăria Arpechim şi implicit a se implica în managementul de la Oltchim.

Muncitorii de la combinatul vâlcean au ieşit marţi din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă şi a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale şi acuzând autorităţile judeţului pentru promisiuni neonorate.

Combinatul Oltchim a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut şi printr-o privatizare nereuşită şi a fost repornită o secţie la începutului lunii octombrie.

În acest timp a fost schimbată conducerea combinatului în frunte cu managerul general Constantin Roibu iar în locul său a fost numit ing Mihai Bălan fost director al CET Govora.

În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eşuat de privatizare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele nouă luni, în creştere cu peste 128,73 milioane lei (71%), faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...