Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă. Nici insolvenţa nu mai poate face minuni

Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 09:10
Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă. Nici insolvenţa nu mai poate face minuni

‘Oltchim nici înainte şi nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvenţa nu mai poate să facă minuni’, a afirmat Remus Borza.

Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace de reorganizare este insolvenţa.

‘Insolvenţa, în România, este singura modalitate eficace, rapidă şi cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reaşezată pe fundamente economice serioase. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic’, a adăugat Remus Borza.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există „un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim”.

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat marţi pentru AGERPRES că are informaţii cu privire la intenţiile ruşilor de la TISE pentru a prelua rafinăria Arpechim şi implicit a se implica în managementul de la Oltchim.

Muncitorii de la combinatul vâlcean au ieşit marţi din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă şi a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale şi acuzând autorităţile judeţului pentru promisiuni neonorate.

Combinatul Oltchim a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut şi printr-o privatizare nereuşită şi a fost repornită o secţie la începutului lunii octombrie.

În acest timp a fost schimbată conducerea combinatului în frunte cu managerul general Constantin Roibu iar în locul său a fost numit ing Mihai Bălan fost director al CET Govora.

În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eşuat de privatizare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele nouă luni, în creştere cu peste 128,73 milioane lei (71%), faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...