Borza: Unii trâmbiţează triumfalist ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă. Încă nu este posibil

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica în această toamnă, aşa cum unii "trâmbiţează triumfalist", nu este posibilă, un termen realist fiind luna iunie 2013, potrivit reprezentantului administratorului judiciar al companiei, Remus Borza.
Economica.net - lun, 13 aug. 2012, 10:52
Borza: Unii trâmbiţează triumfalist ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă. Încă nu este posibil

„Unii trâmbiţează triumfalist iesirea Hidroelectrica din insolvenţă în octombrie-noiembrie. Încă nu este oportun. Unii cred că insolvenţa s-a terminat prin denunţarea contractelor cu băieţii deştepţi. Din punctul meu de vedere nu este posibil”, a declarat Borza într-o conferinţă de presă.

Borza este şeful firmei Euro Insol, care administrează judiciar Hidroelectrica, aflată în insolvenţă.

Premierul Victor Ponta a afirmat săptămâna trecută că Hidroelectrica va reveni la statul juridic normal în septembrie sau octombrie şi va fi o companie mult mai puternică, curăţată de contractele care îi afectau activitatea.

Borza a adăugat că acordurile bilaterale de vânzare a energiei sunt „doar vârful icebergului”, iar adminitratorul judiciar a identificat alte şapte cauze care au dus la intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

„Singurul care gestionează Hidroelectrica este administratorul judicar. Punct. Înţeleg că sunt declaraţii politice. Punct. Salut curajul premierului Ponta şi al şefului OPSPI, RemusVulpescu, de a deschide procedura insolvenţei. (…) Un termen mai realist este 30 iunie 2013. Acest termen nu trebuie să sperie pe nimeni”, a adăugat Borza.

Hidroelectrica are 839 creditori, iar valoarea creanţelor cerute de jumătate dintre aceştia se ridică la 5,1 miliarde lei.

„Am putea avea supriza să avem un pasiv de 6-7-8 miliarde lei. Cu ce plătim creditorilor? Tehnic, am putea să scoatem compania din insolvenţă în toamnă, dacă eşalonăm creanţele. Sau dacă îi convingem pe creditori să renunţe. Ce banc bun, nu?”, a continuat Borza.

Hidroelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Compania de stat Hidroelectrica a activat săptămâna trecută clauza de forţă majoră, pentru a doua oară în mai puţin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scăderea debitelor râurilor. Forţa majoră la Hidroelectrica a fost instituită şi în perioada septembrie 2011 – mai 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...