Bosch a pus în funcțiune în Germania o linie de producție pentru măști de protecție

Ca urmare a pandemiei declanșată de noul coronavirus, Bosch a devenit interesată de fabricarea complet automatizată de măști de protecție și a deschis la jumătatea lunii mai o linie de producție în Germania, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net. 
Economica.net - vin, 05 iun. 2020, 14:27
Bosch a pus în funcțiune în Germania o linie de producție pentru măști de protecție

La inaugurarea noii linii de producție care a avut loc la jumătatea lunii mai în fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbacha a participat și Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

„Limitarea răspândirii coronavirusului este o provocare pentru întreaga societate. Echipându-i pe angajații noștri cu măști pe care le facem noi înșine, ajutăm la scăderea presiunii asupra pieței. Mai mult, facem muncă necesară care ne va permite să reluăm, în siguranță, operațiunile și să ne protejăm angajații”, a declarat Denner la lansarea noii linii de producție.

În urmă unei creșteri coordonate a producției, care se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, compania va fabrica zilnic peste jumătate de milion de măști, folosind cinci linii de producție din cadrul a patru locații Bosch din întreaga lume. Liniile au fost proiectate de către unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urmă unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit planurile de proiectare a liniei speciale la dispoziția celor interesați.

Bosch proiectează o linie de producție destinată măștilor

Alături de alte măsuri de igienă, măștile pentru față sunt un mijloc eficient de reducere a riscului de infectare cu Covid-19. Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată și în cadrul altor locații ale companiei, pentru a atinge scopul fabricării măștilor. Pe lângă fabrică principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producție a măștilor va crește cu ajutorul liniilor de producție deschise la locațiile Bosch din Naganathapura, India și Juárez, Mexic. O instalație din cadrul fabricii Rexroth din Erbach, Germania, va completă rețeaua de producție. În general, până la sfârșitul lunii iunie, volumul de producție al celor cinci linii este stabilit să depășească zece milioane de măști pe lună, se mai specifică în comunicatul transmis de companie.

Producția internă va ameliora blocajele de aprovizionare

Acoperirea feței are că scop principal împiedicarea răspândirii agenților patogeni din nasul și gâtul purtătorului. În același timp, masca acționează că o barieră pentru lichidele corporale produse de persoanele din apropiere. Bosch fabrică măști chirurgicale tip I și ÎI, care respectă standardul european DIN EN 14683 și le va folosi, în principal, pentru a-și proteja cei aproximativ 400.000 de angajați din întreaga lume. Bosch dorește să pună la dispoziția terților orice capacitate în exces, cu condiția să existe cerere și măștile să satisfacă standardele specifice țării. Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziția altor companii proiectele, desenele tehnice și instrucțiunile de asamblare disponibile, precum și informații despre modul în care măștile sunt ambalate și distribuite.

„Liniile noastre speciale de producție ne oferă o independență mai mare, deoarece măștile pot fi fabricate direct la fața locului, chiar acolo unde sunt necesare”, spune Denner. Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanță de specialitate și furnizează sisteme complete la cerere.

„Bosch răspunde amenințării coronavirusului prin dezvoltarea tehnologiei. Contribuim cu puterea noastră de inovare și expertiză extinsă în domeniul producției”, a de clarat Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch, responsabil pentru tehnologia industrială.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari din întreaga lume a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, în pofida faptului că pandemia a provocat o perturbare majoră a economiei mondiale, potrivit unui raport publicat......
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
Cererile de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de plante aromatice pentru anul 2021 se depun până ...
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră vor fi scoase, probabil în 2025-2026, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ...
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Italia şi Germania au primit marţi undă verde din partea Comisiei Europene pentru planurile naţionale de redresare şi ...