Bosch anunță noi reduceri de personal la nivel mondial. 500 de locuri de muncă vor fi restructurate

O nouă reducere de personal va avea loc în grupul german Bosch. 500 de locuri de muncă vor fi restructurate la divizia de unități electronice de control.
Robert Stan - mie, 24 ian. 2024, 16:22
Bosch anunță noi reduceri de personal la nivel mondial. 500 de locuri de muncă vor fi restructurate

Presa germană scrie că marele grup Bosch va renunța la circa 500 de locuri de muncă aferente producției de unități de control electronic. Acesta este al treilea anunț de acest fel făcut de companie în ultimele săptămâni.

Conform jurnaliștilor germani, anunțurile de reducere a locurilor de muncă s-au succedat unele după altele în ultimele săptămâni deoarece compania efectuează o analiză a fiecărei divizii în parte. Acest al treilea anunț vizează locuri de muncă de la unitățile de control electronic, care se află, printre altele, la uzinele din Schwieberdingen și Reutlingen.

Ca și până acum, reducerile de personal vor lua în calcul factorul social deoarece Bosch are înțelegeri cu sindicatele care se întind până în 2027. Ca atare, cele 500 de locuri de muncă nu vor fi puse la dispoziția altor persoane, iar angajații vizați vor fi direcționați către alte divizii ale grupului.

Compania subliniază că este vorba doar de un număr relativ mic de persoane din totalul de 40.000 de angajați ai diviziei Mobility Electronics. Din acest total, aproximativ 12.500 se află în Germania.

Conform Automobilwoche, grupul Bosch a precizat că motivul reducerii locurilor de muncă este legat de presiunea puternică sub care se află compania în urma cauza schimbărilor din industrie. În acest caz, unitățile de control electronic au intrat, parțial, în portofoliul producătorilor de automobile, comenzile către furnizori fiind to mai reduse.

Recentul anunț vine după ce, cu doar câteva zile în urmă, compania a confirmat, conform presei germane, reducerea a 1.200 de locuri de muncă în domeniul conducerii automate. 950 dintre posturile vizate se află în Germania.

De asemenea, în decembrie 2023, Bosch a anunțat că 1.500 de locuri de muncă vor fi restructurate la unitățile din Stuttgart-Feuerbach și Schwierberdingen. Era vorba despre angajați ai diviziei de motoare cu combustie.

Bosch nu este singurul furnizor auto major aflat sub presiune. Continental și ZF se pregătesc, de asemenea, să renunțe la unele locuri de muncă.

Cu câteva zile în urmă, Asociația Europeană a Furnizorilor Auto, CLEPA, atrăgea atenția că că mai bine de jumătate dintre firmele care asigură piese și servicii producătorilor de mașini au marje de profit care au scăzut sub 5%, limita de jos a afacerilor sustenabile.

Citește și:
– Bosch separă activitățile de la Timișoara în două entități și mută 1.400 de angajați
– Bosch ar putea înrăutăţi ţintele de profit şi vânzări, din cauza mediului dificil
– Bosch anunţă reducerea numărului de angajaţi din Germania

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de stabilitate, potrivit unei declarații făcute la Prima TV...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. ...
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...