Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an

Grupul industrial Bosch, cel mai mare furnizor global de componente auto, a anunţat joi că se aşteaptă la o creştere a profiturilor şi a vânzărilor în acest an, dar a avertizat că producţia de maşini este afectată de criza globală de cipuri pentru industria auto, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - joi, 22 apr. 2021, 21:07
Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an

Bosch estimează pentru 2021 o creştere de 6% a vânzărilor şi o marjă de profit de 3% in 2021, după ce a raportat un avans al vânzărilor de 17% în primul trimestru din acest an. Compania a avertizat că îndeplinirea obiectivelor depinde de impactul lipsei semiconductorilor asupra industriei.

Citește și: Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule (economica.net)

„Nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire pe termen scurt”. Prioritatea companiei o constituie rezolvarea actualei probleme şi apoi va fi analizat cum poate fi evitat în viitor un astfel de deficit, se arată într-un comunicat al grupului german.

Producţia la noua fabrică de semiconductori a Bosch din oraşul german Dresda va demara în septembrie, cu trei luni mai devreme decât era planificat, dar problema lipsei semiconductorilor nu va fi rezolvată, a afirmat directorul general al Bosch, Volkmar Denner.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Citește și: SK Hynix și Bosch negociază încheierea unui contract pentru furnizarea de cipuri (economica.net)

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...