Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an

22 04. 2021
fabrica_bosch_din_blaj_27224400

Bosch estimează pentru 2021 o creştere de 6% a vânzărilor şi o marjă de profit de 3% in 2021, după ce a raportat un avans al vânzărilor de 17% în primul trimestru din acest an. Compania a avertizat că îndeplinirea obiectivelor depinde de impactul lipsei semiconductorilor asupra industriei.

Citește și: Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule (economica.net)

„Nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire pe termen scurt”. Prioritatea companiei o constituie rezolvarea actualei probleme şi apoi va fi analizat cum poate fi evitat în viitor un astfel de deficit, se arată într-un comunicat al grupului german.

Producţia la noua fabrică de semiconductori a Bosch din oraşul german Dresda va demara în septembrie, cu trei luni mai devreme decât era planificat, dar problema lipsei semiconductorilor nu va fi rezolvată, a afirmat directorul general al Bosch, Volkmar Denner.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Citește și: SK Hynix și Bosch negociază încheierea unui contract pentru furnizarea de cipuri (economica.net)

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.