Bosch România și-a făcut publice rezultatele financiare pentru anul 2019, vânzările realizate fiind cu 18% mai mari față de 2018

Subsidiară Bosch din România, parte a liderului global în furnizarea de tehnologii și servicii, și-a încheiat anul fiscal 2019 cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro). Vânzările totale nete au fost de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, în creștere cu 18% față de anul precedent.
Economica.net - mie, 27 mai 2020, 13:16
Bosch România și-a făcut publice rezultatele financiare pentru anul 2019, vânzările realizate fiind cu 18% mai mari față de 2018

„Bosch a înregistrat o creștere puternică în 2019, iar compania și-a continuat planurile de investiții și extindere în România, urmând o strategie centrată pe tehnologie și inovație”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul grupului Bosch din România.

„În pofida economiei globale slabe și a scăderii producției în sectorul auto, grupul Bosch a înregistrat o evoluție pozitivă în România, în toate sectoarele de activitate, la începutul anului 2020. Cu toate acestea, din cauza crizei economice la nivel mondial generată de pandemia Covid-19, anul acesta este unul atipic chiar și pentru Bosch. Având în vedere numeroasele variabile, nu putem oferi o prognoză pentru anul 2020 în ansamblu”, a mai precizat Boldijar.

Bosch își reia treptat activitățile de producție în România după o diminuare temporară a acestora din cauza măsurilor de limitare a extinderii pandemiei de coronavirus. Compania a pus în aplicare numeroase acțiuni pentru a se asigura că angajații sunt protejați în manieră corespunzătoare împotriva infecției cu coronavirus. Pregătirile pentru intensificarea activității sunt coordonate sub auspiciile unei strânse colaborări între companie, clienți, furnizori, autorități și reprezentanții angajaților.

În 2019, numărul de angajați în cadrul Bosch România a fost de peste 8.000.

Bosch contribuie la lupta împotriva COVID-19

Ori de câte ori este posibil, Bosch dorește să contribuie la eforturile de limitare a răspândirii a pandemiei, de exemplu prin testul rapid pentru Covid-19, recent dezvoltat, dar și cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic. Compania intenționează să producă peste un milion de teste rapide în 2020 și să crească producția de teste la trei milioane anul viitor. Mai mult, în unele regiuni, Bosch produce măști de protecție și dezinfectanți, utilizate în principal pentru protecția angajaților săi.

În România, Bosch a donat echipamente medicale, echipamente de protecție, electrocasnice Bosch, scule electrice și componente auto Bosch pentru spitalele și pentru personalul medical din prima linie și a contribuit, împreună cu jucători importanți ai industriei auto locale, la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare mecanice. Voluntarii Bosch au donat, în mod individual, bani, laptopuri și alte dispozitive electronice, oferind astfel provizii de alimente și facilitând accesul la educație pentru mai multe familii dezavantajate.

„Suntem recunoscători tuturor celor care luptă împotriva virusului, în prima linie – personalului medical, forțelor de ordine, oamenilor de știință și lucrătorilor. De asemenea, dorim să mulțumim și angajaților și partenerilor noștri de afaceri pentru solidaritate și implicare”, a conchis Mihai Boldijar.

Bosch continuă investițiile în România

Bosch a investit aproximativ 360 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro) în România, în 2019, în principal în dezvoltarea uzinelor sale de producție din cadrul diviziei Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. 2019 a fost un an de creștere semnificativă pentru fabrică de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj, care și-a extins cu succes capacitățile de producție și depozitare, precum și portofoliul de produse și a inaugurat a două să unitate de producție. Valoarea investițiilor se ridică la 40 de milioane de euro. La Cluj, Bosch fabrică produse de ultimă generație, oferind un portofoliu bogat, echilibrat și competitiv de unități electronice de comandă dedicate creșterii siguranței în trafic și confortului la conducere, livrând, din 2014, peste 200 de milioane de unități electronice de comandă clienților săi internaționali .

Te-ar mai putea interesa și
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Filiala din Statele Unite a Binance, cea mai mare platformă din lume de tranzacționare a valutelor cripto, a anunțat vineri că renunță la depozitele sale în dolari, în timp ce platforma de......
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Platforma de socializare Twitter va începe în scurt timp să-i plătească pe creatorii de conținut certificați pentru ...
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta „persona non grata”
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta ...
Declararea de către Guvernul sudanez a emisarului ONU ca "persona non grata" este "contrară" principiilor Naţiunilor Unite ...
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Fostul președinte american Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special "reţinerea de informaţii privind ...