1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Boştină obţine în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE dispusă de MDRT împotriva CJ Covasna

Casa de avocatură de business Boştină şi Asociaţii a obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de lei, dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul contractului de reabilitare drum judeţean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Tîrgu Secuiesc, Km 32+000-49+100.

Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.


Curtea de Apel Braşov a admis cererile formulate de avocaţii de la casa de avocatură Boştină şi Asociaţii în numele Consiliului Judeţean Covasna şi a dispus anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor.

Consiliul Judeţean Covasna a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare drum judetean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Târgu Secuiesc, Km 32+000-49+100, judeţul Covasna, proiect care e în curs de implementare.

În februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare, a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea contractului de lucrări, în urma verificării procedurilor de achiziţie publică a lucrărilor atribuite în baza contractului de finanţare.

MDRT a motivat corecţia prin nesocotirea reglementărilor legale în materia achiziţiilor publice, respectiv a principiului transparenţei, spun avocaţii de la Boştină şi Asociaţii.

„Este a doua decizie de acest fel pe care o obţine echipa noastră de avocaţi, în mai puţin de o lună”, a declarat avocatul asociat Cătălin Gîscan.


Vă amintim că la începutul lunii decembrie, Boştină şi Asociaţii a mai obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri europene. De această dată, vorbim de peste 11 milioane de lei, corecţia fiind dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT)  împotriva Consiliului Judeţean Maramureş, în cadrul proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia-Mare. Citiţi mai multe în ECONOMICA.NET.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO