Boştină obţine în instanţă deblocarea unui proiect de infrastructură de peste 11 mil. euro

ApaVital SA gestionează un proiect de peste 11 milioane de euro, din bani europeni, care ţinteşte modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate din Iaşi. ApaVital a atribuit contractul de 11 milioane de euro firmei Ercole Marelli Impianti Technologici S.P.A. Asocierea de firme J&P Avax-Athena a cerut în instanţă anularea contractului atribuit firmei Ercole Marelli Impianti Technologici S.P.A şi a pierdut definitiv şi irevocabil.
Cristina Şomănescu - mie, 06 iun. 2012, 08:50
Boştină obţine în instanţă deblocarea unui proiect de infrastructură de peste 11 mil. euro

Investiţia de 11 milioane de euro face parte dintr-un proiect de peste 141 de milioane de euro, finanţat din bani europeni, care vizează modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în Iaşi. Este vorba de „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa 1.

ApaVital SA – în calitate de autoritatea contractantă – a organizat procedura de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului de achiziţie publică pentru modernizarea staţiei de epurare a apelor uzate Iaşi. Contractul a fost atribuit firmei Ercole Marelli Impianti Technologici S.P.A.
Asocierea de firme J&P Avax-Athena a solicitat în instanţă (Curtea de Apel Iaşi) anularea procedurii de atribuire a acestui contract şi reluarea procedurii de evaluare a ofertelor. Curtea de Apel Iaşi a a respins irevocabil şi definitiv contestaţiile asocierii de firme.
Astfel că, ApaVital obţine irevocabil şi definitiv în instanţă deblocarea fazei finale a proiectului de modernizare a staţiei de epurare a apelor uzate Iaşi.
Casa de avocatură  de business Boştină şi Asociaţii a acordat asistenţă juridică firmei ApaVital Iaşi în deblocarea  fazei finale a proiectului de modernizare a staţiei de epurare a apelor uzate Iaşi.

“Prin decizia pronunţată de Curtea de Apel Iaşi se clarifică situaţia acestui contract, stabilindu-se definitiv şi irevocabil regimul juridic aplicabil. Consultanţa şi reprezentarea ApaVital a fost asigurată de o echipă de avocaţi cu expertiză în achiziţii publice, mediu şi litigii”, spune Cătălin Gîscan, coordonatorul ariei de practică mediu şi utilităţi din cadrul firmei de avocatură Boştină şi Asociaţii.

Pe 31 ianuarie 2012, asocierea de firme J&P Avax-Athena a pierdut la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în aceeaşi speţă. Mai exact, CNSC a respins contestaţiile asocierii de firme care solicita anularea procedurii de atribuire şi reluarea ei, fără a lua în calcul oferta firmei Ercole Marelli Impianti Technologici S.P.A. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus continuarea procedurii de atribuire.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...