BP a trecut pe profit în 2016: Plus de 107 milioane euro, faţă de 6 miliarde de euro, în 2015

Compania petrolieră BP a anunţat marţi că a înregistrat un profit net de 115 milioane dolari (107 milioane euro) în 2016, faţă de pierderi de 6,5 miliarde dolari (6,083 miliarde euro) în 2015, relatează agenţia EFE.
Economica.net - mar, 07 feb. 2017, 09:00
BP a trecut pe profit în 2016: Plus de 107 milioane euro, faţă de 6 miliarde de euro, în 2015

Într-un comunicat remis Bursei de Valori din Londra, gigantul petrolier a explicat că profitul anual, excluzând costurile derivate din deversarea de petrol în Golful Mexic, din 2010, au fost de 4,1 miliarde dolari (3,837 miliarde euro).

Directorul general al companiei, Bob Dudley, a subliniat că 2016 a fost ‘anul în care s-au făcut paşi semnificativi pentru crearea unei platforme de creştere’.

În ultimul trimestru al anului, beneficiile companiei au fost de 400 de milioane de dolari (374 de milioane de euro), peste nivelul din perioada similară din 2015, de 196 milioane dolari, datorită recentei creşteri a preţurilor la petrol, care depăşesc în prezent 50 de dolari/baril.

Totuşi, profitul din ultimul trimestru este inferior estimărilor din City-ul londonez, care preconizau un profit de circa 560 milioane dolari.

Compania petrolieră, care a anunţat că dividendele vor rămâne la 10 cenţi pe acţiune, a semnalat în comunicat ‘dificilul context al preţurilor ce a caracterizat anul 2016’.

Printre provocările cu care s-a confruntat, BP a menţionat ‘preţul mediu al barilului de petrol Brent, care a oscilat în jurul valorii de 44 dolari, cel mai scăzut din ultimii 12 ani’.

Dudley a precizat că BP a demarat şase importante proiecte ‘start-up’ în 2016 – din Algeria în golful Mexic – şi a luat decizii finale privind investiţiile legate de cinci proiecte.

‘Am obţinut rezultate solide în contextul unor condiţii dificile şi suntem bine pregătiţi pentru orice volatilitate a preţurilor la petrol’, a spus directorul general al companiei.

Pentru realizarea obiectivelor, Dudley consideră că ‘este esenţial’ ca BP să aplice în continuare ‘o disciplină dură în privinţa costurilor’.

‘Tot ce am realizat pe parcursul acestui an ne-a făcut o companie mai rezistentă şi mai competitivă’, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...