1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

BP scoate la vânzare parcurile eoliene din SUA

Grupul petrolier britanic BP a anunţat joi că vrea să-şi vândă operaţiunile din domeniul energiei eoliene din SUA, urmând exemplul altor mari companii petroliere care au decis să-şi diminueze investiţiile în energiile regenerabile în condiţiile în care proiectele din domeniul petrolului şi gazelor naturale sunt mai profitabile, transmite Reuters.

03 apr, 2013 | Agerpres

Până acum BP a vândut sau a scos la vânzare active în valoare de 38 de miliarde de dolari, în parte pentru a plăti pagubele provocate de scurgerea de petrol din 2010, dar şi pentru a se repoziţiona ca o companie mai mică concentrată pe activităţile cu marje mari de profit din domeniul explorării şi producţiei de petrol.

Printre activele scoase la vânzare se numără participaţii la 16 parcuri eoliene operaţionale din nouă state americane cu o capacitate de aproximativ 2.600 megawaţi, precum şi un portofoliu de proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare. BP nu a fixat un preţ estimativ pentru acest active, dar a spus că se aşteaptă să primească 'oferte atractive'. Potrivit lui Bruce Hamilton, un analist de la Navigant, vânzarea acestor active ar putea aduce BP o sumă de 1,5 miliarde de dolari.

În urmă cu un deceniu, marile companii petroliere, precum BP şi Shell, au început să-şi crească investiţiile în energiile regenerabile. În ultimii ani, însă, incertitudinile cu privire la subvenţiile guvernamentale şi preţurile energiei provenite din surse regenerabile, cumulate cu creşterea preţului petrolului şi oportunitatea de a dezvolta mari zăcăminte de gaze naturale, au îndreptat atenţia companiilor petroliere de la energiile regenerabile.

În perioada care a trecut din 2005 şi până în prezent, BP a alocat aproximativ un miliard de dolari anual pentru investiţii în energiile regenerabile, dintr-un buget anual de peste 20 de miliarde de dolari. În plus, compania nu are planuri de investiţii specifice pentru aceste sector în anii următori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO