1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

BP va plăti 4,5 mld. dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de explozia din Golful Mexic

Grupul BP a acceptat joi plata a circa 4,5 miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiei federale din SUA legată de cel mai grav dezastru ecologic din istoria Statelor Unite, provocat în 2010 de o explozie la o platformă petrolieră din Golful Mexic, transmite Bloomberg.

15 noi, 2012 | Mediafax

Grupul va plăti 4 miliarde de dolari pentru închiderea tuturor acuzaţiilor penale din partea Departamentului de Justiţie. Plata va avea loc în rate, pe o perioadă de cinci ani, se arată într-un comunicat al companiei înregistrată la Londra.

BP va plăti totodată 525 milioane de dolari pentru închiderea acuzaţiilor venite din partea Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Grupul şi-a recunoscut vinovăţia în cazul a 14 acuzaţii, din care 11 capete de acuzare pentru comportament incorect sau neglijenţă din partea ofiţerilor navelor, precum şi o acuzaţie de obstrucţionare a justiţiei prin minţirea Congresului american, în legătură cu estimările legate de amploarea scurgerii de petrol.
BP a precizat că "se va apăra energic" în procesele civile aflate în desfăşurare.

Explozia din aprilie 2010 de la puţul Macondo a provocat moartea a 11 muncitori şi a dus la cea mai mare scurgere marină de petrol din istoria SUA. Scufundarea platformei transoceanice Deepwater Horizon şi scurgerea de petrol au avut ca urmare declanşarea a sute de procese împotriva BP, precum şi a partenerilor şi contractorilor săi.

Departamentul de Justiţie a dat BP în judecată în decembrie 2010, acuzând compania că nu a reuşit să prevină şi să ţină sub control dezastrul ecologic şi solicitând amendarea grupului pentru fiecare baril de ţiţei scurs în ocean.

Autorităţile guvernamentale americane au estimat că peste 4 milioane de barili de petrol s-au scurs în ocean.

BP a constituit rezerve de 3,5 miliarde de dolari pentru plata amenzilor pentru poluarea apelor.
Grupul a încheiat în martie un acord cu majoritatea reclamanţilor non-guvernamentali şi a acceptat plata unei sume estimate la 7,8 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO