Braiconf vrea să vândă companiei Kaufland terenul pe care se află fabrica sa din Brăila, cu 7 milioane de euro

Braiconf SA, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de haine, anunţă că va muta sediul fabricii sale din Brăila într-o locaţie centrală a oraşului şi că vrea să vândă companiei Kaufland terenul de 10.000 metri pătraţi pe care se află acum unitatea sa de producţie. Compania spune că nu va face disponibilizări odată cu mutarea fabricii într-un sediu nou.
Cristina Şomănescu - vin, 05 mart. 2021, 10:30
Braiconf vrea să vândă companiei Kaufland terenul pe care se află fabrica sa din Brăila, cu 7 milioane de euro

Braiconf va supune aprobării acționarilor în cadrul AGA, care va avea loc în data de 12 aprilie 2021, vânzarea terenului pe care se află fabrica sa, către Kaufland România, la un preț de peste 7 milioane de euro. Terenul are o suprafață de 10.000 de metri pătraţi.
În cadrul aceleiași AGA a Braiconf, se va supune votului acționarilor și aprobarea unei investiții în valoare de aproape 9 milioane de euro în noul sediu al fabricii, clădire, utilaje, echipamente. Noul sediu al fabricii Braiconf va rămâne în Brăila, iar managementul analizează două opțiuni: fie renovarea unei clădiri istorice, fie o construcție nouă pe un teren dintr-o zonă centrală.

„Vremurile excepționale cer măsuri excepționale. Într-un an 2020 în care industria textilă a fost greu încercată și în care multe companii din sector fie și-au restrâns activitatea, fie au închis definitiv, Braiconf vrea să meargă mai departe și înțelege că în această industrie fie inovezi și creezi, fie închizi. Avem planuri pe termen lung care au ca scop profitabilitatea business-ului. Vrem să investim în clădiri, să avem spații de muncă frumoase, antrenante, în utilaje și echipamente, pentru a eficientiza toate procesele de producție. Decizia de a vinde terenul și actuala clădire a fabricii face parte din planul de extindere pe care ni l-am asumat în noua strategie a mărcii Braiconf și ne bucurăm de interesul pe care un jucător important precum Kaufland România l-a arătat acestei achiziții”, spune Silviu Dumitrache, președintele Braiconf.

Noul sediu al fabricii – în zona centrală a Brăilei

În acest moment, managementul companiei analizează fie opţiunea renovării unei clădiri istorice, care permite activități de producție, fie cumpărarea unui teren în zona centrală care permite construirea de la zero a noului sediu  al fabricii.

Avem două opțiuni în acest moment și analizăm patru clădiri istorice de producție și patru loturi de teren în zona centrală. Ne-am dori foarte mult să reușim să renovăm una dintre aceste clădiri istorice, să o transformăm în noul sediu Braiconf și astfel să o redăm comunității, să o readucem la viață. Braiconf înseamnă tradiție, înseamnă istorie, dar și adaptare la prezent și simțim că s-ar potrivi să aducem o clădire istorică la viață și să completăm prin arhitectură tot ce simbolizează marca noastră. În prezent, analizăm aceste opțiuni și, până la finalul lunii martie, vom lua o decizie”, mai explică Silviu Dumitrache.

Mutarea fabricii Braiconf se face în circa doi ani, timp în care compania va pregăti noul sediu și va continua producția în actuala incintă. Managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu mutarea sediului fabricii.

„Noul sediu al fabricii Braiconf va fi tot în Brăila, în zona centrală, nu suntem interesați să relocăm producția la marginea orașului, în așa-zisele „panouri sandwich”, nu ne reprezintă. Angajații Braiconf vor avea spații mai frumoase de lucru. Vrem să investim în acest sector pentru a-i da o șansă, pentru a avea proiecte care să antreneze echipa, dar și să asigure o marjă corectă pentru o mai bună remunerație a colectivului. Astfel, prin noua strategie Braiconf, ne propunem un proiect frumos în primul rând și un proiect profitabil în același timp, de care să ne bucurăm și care să aibă stabilitate în timp, pe termen lung și foarte lung”, susţine preşedintele Braiconf.

Braiconf produce anual la Brăila peste 800.000 de cămăşi pentru mărci celebre precum Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...