Brandul auto chinez Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat astăzi că va reprezenta pe piața din România brandul chinez de vehicule comerciale Farizon. Parte a grupului Geely, acesta va fi prezent inițial pe piața românească prin modelele V6E si SuperVan.
Robert Stan - lun, 15 apr. 2024, 20:16
Brandul auto chinez Farizon intră pe piața din România

Ați aflat de la Economica.net că marca britanică MG, acum deținută de chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), ajunge pe piața din România. Apoi și că Lynk & Co, marcă a grupului chinez Geely, va sosi pe piața de la noi. Acum, o altă marcă din China, tot a grupului Geely, își face debutul în România.

Grupul maghiar Wallis, cu baza la Budapesta, a anunțat că va importa în România, prin divizia sa locală AutoWallis Distribution, brandul chinez de vehicule comerciale Farizon al grupului Geely.

Conform oficialilor AutoWallis, compania a ajuns la un acord pentru a deveni distribuitorul exclusiv în opt țări din Europa Centrală și de Est al mărcii Farizon. Statele în care acest grup va reprezenta marca sunt Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și, desigur, România.

Farizon, marcă lansată în 2016 și deținută de Geely Auto, este un brand de vehicule comerciale din China care oferă o gamă completă bazată pe noi surse de energie, incluzând vehicule comerciale grele, ușoare și autobuze, precum și un camion care folosește drept combustibil metanolul. Conform producătorului, sistemele de propulsie ale acestor vehicule sunt dezvoltate „in-house”.

După ce s-a bucurat de succes în Asia, brandul a avansat către piețele internaționale și este acum prezent în America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. Expansiunea europeană debutează în 2024.

„Distribuția mărcii Farizon în România va începe în a doua jumătate a anului 2024, primele modele comercializate fiind V6E si SuperVan. Odată cu aducerea brand-ului Farizon în România, AutoWallis Distribution își consolidează prezența și în segmentul vehiculelor comerciale”, a declarat Alexandru Budeanu, Country Manager AutoWallis Distribution România.

În ceea ce privește noul acord dintre AutoWallis și Farizon, CEO-ul grupului maghiar, Gábor Ormosy, a declarat că „AutoWallis a fost printre primii care au încheiat parteneriate cu mărcile chinezești, precum BYD și MG (n.n. – pentru anumite piețe care, deocamdată, nu includ România). Compania explorează continuu noi oportunități de dezvoltare a afacerii cu scopul de a continua să crească acoperirea grupului în 16 țări și să extindă gama de mărci pe care le oferă – care, împreună cu Farizon, ajunge acum la 24 – brand-uri ce pot determina în perioada următoare atât creșterea vânzărilor, cât și generarea de profit”.

Conform lui Andrew Prest, CEO al diviziei de distribuție AutoWallis, în cele opt țări în care grupul va vinde marca Farizon au fost înmatriculate în 2023 peste 176.8oo de vehicule comerciale ușoare, piața din Polonia reprezentând o treime. El a subliniat că acordul are o importanță strategică, deoarece AutoWallis a distribuit până acum doar piese în Polonia, iar pasul actual va oferi o bază pentru prezența grupului pe o piață importantă, unde au fost vândute 576.850 de vehicule noi în 2023.

Revenind la România, trebuie menționat că AutoWallis Distribution este și unic importator al mărcii coreene SsangYong, cea care produce modelele Rexton, Musso, Tivoli, Tivoli Grand, Torres și Korando E-Motion.

Citește și:
– Chinezii de la Lynk & Co, parte a grupului Geely, și-au anunțat intrarea pe piața din România
– Marca MG este deja disponibilă în România. Prețurile au fost afișate

Te-ar mai putea interesa și
„Autostrada Ford” – DEx12: Mobilizare bună a UMB pe șantierul tronsonului 4 – CNAIR VIDEO
„Autostrada Ford” – DEx12: Mobilizare bună a UMB pe șantierul tronsonului 4 – CNAIR VIDEO
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat vineri imagini cu șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12). Potrivit CNAIR, mobilizarea......
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Prețul gazelor naturale tranzacționat pe piața pentru a doua zi de la București a crescut semnificativ, în linie cu ...
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă ...
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...