1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Brânduş, RWEA: Am văzut cât de repede am ajuns importatori de energie, putem împiedica regenerabilele sau le putem integra

Reprezentanţii industriei energiei regenerabile spun că România poate ieşti din situaţia de acum, şi de a deveni un lider energetic al zonei dacă va lasă  investiţiile în energia eoliană şi solară să se dezvolte.

07 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

 “Am vazut deja cât de uşor putem să ne transformăm din exportatori neţi în importatori de energie, trebuie sa facem tot ce putem pentru ne recăpăta rolul de lideri”, a declarat Claudia Brânduş, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), la evenimentul Energy Transition.

Potrivit estimărilor din piaţă, la nivelul întregului an 2019, România va deveni importator net de energie elerctrică, o pemieră a perioadei post-comuniste.

“Energiile regenerabile reprezint[ principala tehnologie ce se va dezvolta în următorii 10 ani la nivel global, cu energia eoliana urmând a asigura cel puţin 35% din consumul global la nivelul anului 2050. Nu mai vorbim despre o viziune, vorbim despre o tehnologie câştigătoare din toate punctele de vedere, impact în mediu, flexibilitate şi fiabilitate economică. România are nevoie de cât mai multe capacităţi, pentru a rămâne competitivă pe termen scurt, mediu şi lung.

Putem impiedica dezvoltarea lor, prin reguli de piaţă neadecvate şi solutii tehnice scumpe, sau putem ajuta integrarea lor prin alegerea soluţiilor eficiente de flexbilitate a reţelelor şi devoltarea unor reguli de piaţă care să reducă riscul, respectiv costurile noilor capacităţi.  Alegerea este a noastră ca ţară”, a spus Brânduş.

România are capacităţi instalate de circa 3.000 MW în eolian şi de 1.500 MW în fotovoltac, potrivit ultimelor date ale ANRE.  În eolian însă, de trei ani nu a mai apărut niciun MW nou instalat, în special din cauza reglementărilor care nu sunt favorabile

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO