Bratu: Un angajat din sectorul berii generează 6 locuri de muncă în industria ospitalităţii

Pentru fiecare angajat din sectorul berii din România sunt generate 6 locuri de muncă în industria ospitalităţii şi 12 la nivelul întregii economii, a declarat, marţi, Constantin Bratu, directorul general al asociaţiei Berarii României, la conferinţa "Mediafax Talks about Brewing and Hospitality".
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 16:30
Bratu: Un angajat din sectorul berii generează 6 locuri de muncă în industria ospitalităţii

„Sectorul berii este un stimul pentru economie, iar o interdependenţă puternică există cu industria ospitalităţii”, a spus Bratu.

În acest sens, el a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Ernst&Young care arată că pentru fiecare angajat din sectorul berii din România sunt generate şase locuri de muncă în industria ospitalităţii şi 12 în întreaga economie.

Astfel, 36.600 din locurile de muncă generate de industria ospitalităţii în România se datorează vânzării de bere, respectiv 8,5% din total.

„Acest fapt este cu atât mai important cu cât locurile de muncă din industria ospitalităţii, implicit cele datorate vânzării berii, au un pronunţat caracter de protecţie socială, fiind ocupate în special de tineri, persoane aflate la primul loc de muncă şi de cei care se reintegrează pe piaţa muncii după o perioadă de absenţă”, a mai spus Bratu.

Legătura dintre bere şi industria ospitalităţii este subliniată şi de faptul că din totalul vânzărilor de bere 28% se vând prin sectorul HoReCa.

În plus, din totalul valorii adăugate generate de sectorul berii, de 509 milioane euro în anul 2011, industria ospitalităţii a beneficiat de 185 milioane euro, a mai precizat Bratu.

În opinia sa, sectorul berii reprezintă un stimul important pentru industria ospitalităţii din România, cât şi pentru întreaga economie, astfel că datorită gradului înalt de interdependenţă orice contracţie la nivelul consumului de bere se resimte la nivelul industriei ospitalităţii.

„Din acest motiv autorităţile române trebuie să fie permanent orientate spre găsirea acelor măsuri menite să genereze creştere economică, iar în identificarea acestor măsuri trebuie să considere mediul de afaceri un real partener de dialog”, a mai arătat Bratu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...