Braumuller, FMA: Astra nu este risc sistemic. Supraveghetorul a acţionat corespunzător

Compania Astra nu prezintă risc sistemic, dar este o problemă când un mare jucător are dificultăţi, iar supraveghetorul a acţionat corespunzător, a declarat joi Peter Braumuller, director al Departamentului pentru supravegherea asigurărilor şi pensiilor private în cadrul Autorităţii de Supraveghere FinanciarĂ din Austria (FMA).
Economica.net - joi, 23 apr. 2015, 14:47
Braumuller, FMA: Astra nu este risc sistemic. Supraveghetorul a acţionat corespunzător

‘Nu cred că este (Astra un caz de risc sistemic n.r.). Cred că este întotdeauna o problemă când un mare jucător are probleme, dar dacă are probleme trebuie să spui că are probleme şi apoi trebuie să acţionezi corespunzător, ceea ce supraveghetorul a făcut’, a declarat Braumuller.

Acesta a spus că este interesat de situaţia companiilor de asigurări cu capital austriac de pe piaţa românească şi de modelul de business al acestora.

‘Este clar că într-un mediul dificil poţi avea doi sau trei ani de pierderi, dar trebuie să înţelegi cum poţi să treci pe profit în viitor pentru că nimeni nu va continua să facă business dacă nu există profit. Ne-am uitat în mod particular la acele subsidiare care au produs pierderi. Ne uităm atent la modelul de business şi la management şi suntem încrezători’, a explicat Braumuller.

În ceea ce priveşte trecerea la Solvency II, Peter Braumuller a spus că autoritatea din România este pregătită şi că implementarea acestuia va fi o provocare din punct de vedere tehnic.

Compania de consultanţă KPMG Advisory SRL, administratorul Special al Societăţii Asigurare Reasigurare ASTRA SA, a anunţat în 19 martie că a emis o nouă decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei.

Conform deciziei, emisă pe 18 martie, operaţiunea de majorare a capitalului social se va desfăşura în trei etape, acţiunile nou emise urmând să fie oferite atât acţionarilor existenţi cât şi unor investitori calificaţi, iar acţiunile nesubscrise în cadrul primelor două etape vor fi oferite publicului. De asemenea, decizia prevede şi posibilitatea tranzacţionării drepturilor de preferinţă ale acţionarilor existenţi într-o etapă premergătoare începerii perioadei de subscriere.

Prima operaţiune de majorare a capitalului social al companiei de asigurări Astra s-a încheiat în luna octombrie a anului trecut.

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societăţii Astra în februarie 2014, numind firma de consultanţă KPMG Advisory în calitate de administrator special.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...