Brazilienii de la Stefanini au reproiectat aplicaţia pentru curierat a FAN Courier

Compania globală de tehnologie Stefanini, prin subsidiara sa din România, a reproiectat complet aplicația pentru livratori a celei mai mari companii de curierat din țară, FAN Courier. Proiectul, finalizat la timp pentru a zecea ediție Black Friday, permite curierilor să genereze AWB-uri pe loc, fapt care în trecut era imposibil și creștea sensibil timpul de livrare.
Lidia Neagu - mie, 18 nov. 2020, 09:08
Brazilienii de la Stefanini au reproiectat aplicaţia pentru curierat a FAN Courier

Inițiată simultan cu o reîmprospătare a parcului de PDA-uri pentru cei peste 3.000 de curieri ai companiei client, reproiectarea aplicației a presupus construirea unei noi arhitecturi, care a dus la o viteză de lucru și un nivel de securitate mult îmbunătățite.

„Proiectul de redesenare a unei aplicații pentru curierat, la cea mai mare firmă de profil din România și având ca termen de livrare obiectiv, Black Friday, vârful de cumpărături al întregului an a fost o provocare în adevăratul sens al cuvântului”, spune Florin Ștefan, Directorul Operațional al Diviziei de Dezvoltare de aplicații în cadrul Stefanini EMEA. „Pentru un curier, aplicația pe care o folosește în fiecare zi este cel mai important și mai util instrument de lucru. Familiaritatea și ușurința în utilizare au fost principiile cheie după care ne-am ghidat în realizarea acestui proiect.”

Redesenând aplicația de curierat după o perioadă îndelungată de utilizare a precedentei versiuni, echipa Stefanini a trebuit să țină cont de evoluțiile tehnologice survenite între timp și să creeze o interfață de utilizare, ușor de adoptat, care să încorporeze noile funcționalități pe care și le dorea clientul.

„Pe final de an, companiile de curierat sunt extrem de aglomerate, numărul de livrări crește exponențial, iar clienții contează pe termenele de livrare cu care sunt obișnuiți pe parcursul anului. Orice întârziere poate crea probleme, după cum orice modalitate de a simplifica procesul de predare/ primire și de a reduce timpul de livrare poate ajuta enorm. Aceasta a fost una dintre misiunile noastre principale”, explică Liviu Petre, Operations Delivery Manager, Stefanini EMEA.

În același timp, pe lângă noile funcționalități, aplicația a trebuit să încorporeze un nivel mai ridicat de securitate, adecvat cantității de date sporite pe care o poate procesa acum și volumului crescut de comenzi și livrări.

„Implementarea noii aplicații la nivelul curierilor s-a realizat prin intermediul unor traininguri făcute direct de client,” adaugă Liviu Petre, „dar noi am rămas la dispoziția sa cu un număr de specialiști pentru a răspunde oricăror întrebări sau probleme rezultate în urma acestora sau din utilizare. Viteza cu care a fost adoptată aplicația de către curieri până în prezent ne bucură foarte mult și ne îndreptățește să credem că am reușit, împreună cu clientul, să creăm un instrument de lucru funcțional și rapid, așa cum ne-am dorit.” 

Stefanini este o companie globală de tehnologie, originară din Brazilia, cu peste 32 de ani de experiență pe piață și prezență în 41 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...