BRD a urcat în martie pe prima poziţie în topul brokerilor

BRD a urcat în martie pe primul loc în topul brokerilor de la BVB, cu tranzacţii de 433,2 milioane lei, cea mai mare parte a rulajului fiind înregistrată pe segmentul obligaţiunilor, unde a intermediat operaţiuni de aproape 388 milioane lei.
Economica.net - Dum, 01 apr. 2012, 10:57
BRD a urcat în martie pe prima poziţie în topul brokerilor

Astfel, BRD a avut o cotă de piaţă de 17,27%, potrivit statisticilor publicate, vineri, de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe segmentul de acţiuni, banca a intermediat în martie tranzacţii de 43,9 milioane lei (2,54% cotă de piaţă) şi s-a clasat pe poziţia 11 în top.

În luna februarie BRD a fost pe locul şapte în topul intermediarilor de la BVB, cu un rulaj de 106,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 4,66%, pe toate segmentele de piaţă ale Bursei.

După primele trei luni, banca este pe poziţia a doua în topul pentru tot anul, cu un rulaj total de 578,6 milioane lei (9,34% cotă de piaţă). La finele lunii februarie, banca era pe locul opt în topul pentru primele două luni, cu operaţiuni de 145,4 milioane lei (3,95% cotă de piaţă).

Swiss Capital s-a plasat în martie pe locul secund, cu transferuri în valoare cumulată de 350,3 milioane lei (13,97% cotă de piaţă), sumă din care 344,5 milioane lei au reprezentat tranzacţii cu acţiuni.

Astfel, Swiss Capital a rămas cel mai activ intermediar pe segmentul de acţiuni, cu o cotă de piaţă de 19,97%. Începând cu luna februarie din 2010, firma de brokeraj a avut cel mai mare rulaj pe piaţa acţiunilor.

În primele trei luni din acest an Swiss Capital a fost cea mai activă casă de brokeraj, intermediind tranzacţii în valoare cumulată de 1,05 miliarde lei (16,95% cotă de piaţă) pe toate segmentele de piaţă ale BVB.

Locurile doi şi trei pe piaţa acţiunilor au fost ocupate în martie de UniCredit CAIB Securities România (170 milioane lei – 9,85% cotă de piaţă) şi de ING Bank (149,5 milioane lei – 8,67% cotă de piaţă). În funcţie de tranzacţiile realizate în primele trei luni, UniCredit CAIB Securities România se plasează pe locul trei pe piaţa acţiunilor (383,1 milioane lei – 7,92% cotă de piaţă), iar ING Bank este pe poziţia secundă (398 milioane lei – 8,23% cotă de piaţă).

Bursa a scăzut în luna martie cu aproape 0,9%, în condiţiile în care investitorii au fost mai prudenţi la tranzacţionare decât în precedentele două luni, când bursa a urcat cu 10,7% în ianuarie şi 7% în februarie. În ianuarie şi februarie investitorii au cumpărat la preţuri din ce în ce mai mari, fiind motivaţi de aşteptările privind dividendele pe care companiile urmau să le propună.

Astfel, în primul trimestru bursa a avansat cu 17,34%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...