BRD Asset Management a lansat patru noi fonduri de investiţii

BRD Asset Management a lansat patru noi fonduri de investiţii, reprezentând o extindere cu 50% a portofoliului cu produse destinate investiţiilor.
AGERPRES - mar, 13 sept. 2022, 15:55
BRD Asset Management a lansat patru noi fonduri de investiţii

Două dintre cele patru produse nou lansate sunt Fonduri cu Orizont de Timp Prestabilit, o noutate pe piaţa din România, scrie Agerpres.

Portofoliul BRD Asset Management a fost extins, începând cu luna iulie, cu patru noi fonduri deschise de investiţii, respectiv BRD Orizont 2035, BRD Orizont 2045, BRD Oportunităţi şi BRD Euro Simplu. Prin lansarea noilor produse, care se alătură celorlalte opt fonduri pe care compania le administrează deja, BRD Asset Management vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor, cu soluţii de economisire şi investiţii simplificate şi cât mai aproape de obiectivele lor, se menţionează în comunicat.

„Fondurile de investiţii nou lansate completează gama de produse din portofoliul BRD Asset Management, oferind strategii noi, complementare, prin care ne dorim să ajutăm cât mai mulţi investitori să îşi atingă obiectivele investiţionale. Prin Fondurile cu Orizont de Timp Prestabilit, ne propunem să oferim clienţilor mai mult decât un produs şi anume o strategie automatizată pentru îndeplinirea unor obiective specifice. BRD Oportunităţi îşi propune să fie cel mai flexibil produs din gama BRD Asset Management. Este un fond de investiţii liber de constrângeri în decizia de a investi, având flexibilitatea să caute oportunităţi de investiţii diverse, în funcţie de context. Iar BRD Euro Simplu va oferi clienţilor posibilitatea de a plasa resursele în euro cu scopul obţinerii unor performanţe financiare stabile în condiţii de lichiditate ridicată. Sperăm ca noile noastre produse să vină în întâmpinarea nevoilor investiţionale ale clienţilor noştri”, a declarat Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management.

BRD Orizont 2035 şi BRD Orizont 2045 sunt primele Target Date Fund (TDF) sau Fonduri cu Orizont de Timp Prestabilit lansate în România, produse care combină o întreagă strategie investiţională într-un singur fond. Lansate pe piaţa internaţională în 1994 în Statele Unite ale Americii, TDF-urile au fost concepute să rezolve unele dintre cele mai complicate probleme din investiţii: alocarea potrivită a activelor, corelarea investiţiilor cu orizontul de timp, respectiv, profilul de risc şi rebalansarea periodică a portofoliului.

„Fondurile cu Orizont de Timp Prestabilit (TDF) oferă o metodă de a pune economiile pe autopilot: investiţiile se modifică gradual dinspre active considerate mai riscante precum acţiunile către active conservatoare precum obligaţiunile, pe măsură ce fondul se apropie de data ţintă. Reprezintă o metodă de a economisi „setează şi uită” („set it and forget it”). Istoria a demonstrat că, în timp, cei care au investit în TDF au performat în medie cu 2,3% pe an mai bine decât investitorii care nu au investit în astfel de fonduri. Orice investitor cu un obiectiv setat în preajma celor doi ani ţintă, 2035 sau 2045, poate cumpăra unităţi în cele două fonduri BRD Orizont, care îi oferă acces la o strategie dinamică, adaptată nevoii sale. Fie că este vorba de educaţia copiilor, o casă nouă, pensie sau pur şi simplu o rezervă pentru zile negre, aceste fonduri ajută investitorul să implementeze o strategie simplă pentru obiectivul său”, a explicat Bogdan Tudosie, head of Sales BRD Asset Management.

BRD Orizont 2035 se adresează clienţilor care au un obiectiv investiţional de 10-15 ani, de exemplu educaţia copiilor, o casă nouă sau pensie, în timp ce BRD Orizont 2045 este potrivit clienţilor cu un obiectiv investiţional care se întinde pe 20-25 de ani (pensie sau alte obiective pe termen lung).

Fiecare dintre cele două fonduri BRD Orizont va avea două clase – lei şi euro – iar investiţiile în acţiuni se vor realiza diversificat – aproximativ 60% din investiţii vor fi cu expunere internaţională, în timp ce 40% vor fi destinate pieţei locale de capital. Implementarea va fi realizată atât prin investirea în alte fonduri de investiţii, precum şi în active individuale.

BRD Oportunităţi, cel de-al treilea produs nou intrat în portofoliul BRD Asset Management, vine cu o strategie flexibilă, putând investi fără constrângeri în cele mai interesante oportunităţi din pieţele de acţiuni, dar şi de obligaţiuni. Este un fond de investiţii mixt, cu o alocare pe termen lung de 60% acţiuni şi 40% instrumente cu venit fix. Obiectivul fondului este de a realiza o creştere a valorii pe termen lung prin valorificarea oportunităţilor de investiţii, fără să fie constrâns de o anumită zonă geografică sau tip de instrument.

Fondul va putea fi cumpărat în lei, euro şi dolari şi se potriveşte clienţilor care doresc să investească în acţiuni şi care fie nu îşi doresc o expunere predefinită, fie vor flexibilitate mare din partea fondului, pentru a putea investi în diverse oportunităţi care pot prezenta interes.

BRD Euro Simplu este un fond de instrumente cu venit fix, destinat investiţiilor pe termen scurt, cu o perioadă minimă recomandată de doar o lună. Acest instrument se potriveşte clienţilor care vor să plaseze disponibilităţile în euro pe termen scurt şi care vor performanţe financiare stabile şi lichiditate ridicată pentru investiţiile lor.

Fondurile BRD Asset Management sunt disponibile în toată reţeaua distribuitorului BRD, cu documentaţia necesară specifică fiecărui produs. De asemenea aceste produse vor fi disponibile pentru clienţi şi prin asigurările de viaţă cu componentă investiţională Invest Benefit+ oferite de BRD Asigurări de Viaţă.

BRD Asset Management SAI este compania specializată în administrarea de investiţii a BRD – Groupe Societe Generale. BRD Asset Management SAI administrează 12 fonduri de investiţii: BRD Simfonia, BRD Obligaţiuni, BRD Acţiuni Clasa A şi E, BRD Diverso Clasa A şi E, BRD Euro Fond, BRD Global Clasa A, E si USD, BRD USD Fond şi BRD Simplu, BRD Orizont 2035, BRD Orizont 2045, BRD Oportunităţi şi BRD Euro Simplu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...