BRD dublează comisioanele pentru posesorii de carduri de debit

BRD Societe Generale anunţă clienţii că va dubla comisioanele percepute la cardul de debit. O simplă interogare a soldului la bancomatele BRD costă 0,5 euro (2,25 lei) începând cu 7 octombrie, iar retragerea de la bancomatele altor bănci va fi comisionată cu 4 lei + 1% din suma retrasă.
Mihai Banita - joi, 04 oct. 2012, 10:13
BRD dublează comisioanele pentru posesorii de carduri de debit

BRD anunţă clienţii că a început un „proces de revizuire a politicii tarifare”, care implică o creştere puternică a comisioanelor.

Interogarea soldului contului curent la bancomatele BRD va costa de două ori mai mult începând de duminică: de la 0,95 lei (0,25 euro sau 0,35 dolari, pentru cardurile în valută) la 0,5 euro (2,25 lei). Interogarea soldului la POS la ghişeul BRD care încă se comisionează la fel ca cea de la ATM, costă 1 euro din 7 octombrie.

BRD mută astfel în spatele clienţilor riscul valutar şi va încasa mai mulţi lei dintr-o eventuală depreciere a monedei naţionale, pentru că o mare parte din comisioane sunt exprimate în euro şi calculate în echivalentul în lei.

Retragerile de numerar de la bancomatele altor bănci din România va fi comisionată cu 1% din valoarea retrasă + 4 lei, faţă de tariful încă în vigoare de 2,5 lei + 0,5% din suma retrasă.

Şi retragerile de la ATM BRD costă mai mult de duminică: 0,2% din suma retrasă sau minimum 50 de bani, faţă de 0,1% sau minimum 20 de bani.

Toate modificările pot fi consultate în tabelul de mai jos (click pentru mărire):

BRD este a doua cea mai mare bancă după active din sistemul bancar din România şi avea, la sfârşitul anului trecut, 2,28 milioane de clienţi persoane fizice şi 2,2 milioane de carduri bancare emise pentru aceştia.

Prin creşterea comisioanelor la cardurile de debit, banca încearcă să îşi crească veniturile din comisioane, pentru a compensa scăderile importante de venituri din dobânzi. La jumătatea anului 2012, veniturile din comsioane erau de 376 milioane de lei, în scădere cu doar 4 milioane de lei faţă de primele şase luni din 2011, în timp ce veniturile din dobânzi au scăzut cu 87 de milioane de lei la 933 de milioane de lei. Veniturile totale ale BRD au fost de 1,43 miliarde de lei în prima jumătatea a acestui an, în scădere cu 87 de milioane de lei faţă perioada similară a anului trecut. Profitul băncii a scăzut de la 322,5 milioane de lei la 39,3 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...