BRD finanțează cu 52,5 milioane de lei construcția noului stadion Steaua de către Construcții Erbașu

BRD Groupe Société Générale și Construcții Erbașu SA, în calitate de lider al Asocierii Construcții Erbașu – Concelex – Terra Gaz Construct, au semnat un contract de credit în valoare de 52,5 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de construcție a noului stadion Steaua, arată un comunicat al băncii.
Economica.net - joi, 27 aug. 2020, 10:19
BRD finanțează cu 52,5 milioane de lei construcția noului stadion Steaua de către Construcții Erbașu

„În cadrul plafonului de finanțare dedicat proiectului, BRD a acordat liderului de Asociere o facilitate de credit cu două componente, una de finanțare revolving a cheltuielilor de execuție, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar și una de garantare a obligațiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei. Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor și unul în optimi), ce urmează a se disputa pe Arena Națională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinație desfășurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide”, precizează comunicatul.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, și o suprafață construită de 82.000 mp îndeplinește criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui și competitii sportive de rugby. Beneficiarii proiectului sunt Compania Națională de Investiții (CNI SA), pe perioada efectuării investiției și Ministerul Apărării Naționale, ulterior predării proiectului.

„Client BRD din 1994 și lider în domeniul infrastructurii publice, Construcții Erbașu a dezvoltat, împreună cu celelalte companii asociate, un nou proiect de referință care ne va bucura pe mulți dintre noi. Suntem mândri că l-am susținut, mai ales în aceste condiții speciale. Aceasta este o dovadă că dorim să sprijinim în continuare economia românească și antreprenorii români cu și mai multă energie și pasiune, pentru a face diferența pentru viitor”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonator al activității Corporate Banking.

„În ultimii ani, am avut o colaborare foarte bună cu BRD pentru dezvoltarea proiectelor companiei noastre, atât prin consiliere, cât și prin soluții bancare optime, iar comunicarea a fost excelentă în toată această perioadă”, a declarat Cristian Erbașu, Directorul General al Construcții Erbașu.
Compania Construcții Erbașu a fost înființată în iulie 1990, ca întreprindere cu capital integral românesc, având 20 de angajați. Din anul 1991 compania, păstrând caracterul de afacere de familie, s-a transformat în societate pe acțiuni, iar ca acționari au fost cooptați o serie dintre angajații aflați înca de la început în firmă și care au contribuit din plin la dezvoltarea ei. Evoluția constant pozitivă din cei 30 de ani parcurși de la înființare și până în prezent a făcut ca societatea să fie capabilă să abordeze o gamă variată de lucrări în domeniul construcțiilor și nu numai, indiferent de mărimea și complexitatea acestora.

 

Te-ar mai putea interesa și
Audi a prezentat conceptul Activesphere, un vehicul adaptat la realitatea augmentată
Audi a prezentat conceptul Activesphere, un vehicul adaptat la realitatea augmentată
Activesphere, al patrulea concept din seria „sphere” a fost dezvăluit de Audi și uimește prin flexibilitate și dotările de realitate augmentată....
Polonia ar sprijini NATO dacă alianţa ar decide să trimită avioane de luptă Ucrainei
Polonia ar sprijini NATO dacă alianţa ar decide să trimită avioane de luptă Ucrainei
Premierul Mateusz Morawiecki a declarat joi pentru postul francez LCI că guvernul polonez consideră că NATO ar trebui ...
CNAB: Trafic aerian normal pe Aeroportul Henri Coandă, vineri dimineaţa
CNAB: Trafic aerian normal pe Aeroportul Henri Coandă, vineri dimineaţa
Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, pe Aeroportul Henri Coandă, şi nicio ...
Prima zi din această iarnă când extracția din depozitele de gaze depășește producția internă a țării
Prima zi din această iarnă când extracția din depozitele de gaze depășește producția internă a țării
Pe fondul primului episod de iarnă autentică din România, cantitatea de gaze extrase din depozite a ajuns să depășească ...