Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium

Oficialii producătorului de componente auto Brembo au anunțat lansarea Sensify, un nou sistem de frânare care funcționează independent pentru fiecare roată.
Robert Stan - mar, 26 oct. 2021, 11:12
Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium

Daniele Schillaci, CEO al Brembo, consideră că „Sensify ar putea fi o tehnologie inovatoare cu același efect disruptiv pe care l-a avut ABS atunci când a fost lansat în sectorul auto”. Mai exact, conform oficialului, sistemul va influența major întreaga industrie auto.

Schillaci a declarat și că Brembo se află deja în discuții cu un mare producător auto premium – al cărui nume nu a dorit să îl menționeze – pentru a îi furniza sistemul Sensify începând din 2024. El se așteaptă ca sistemul să devină o „funcție standard” pentru mașinile premium până în 2030.

Datele inițiale arată că Sensify este un sistem de frânare care combină portofoliul actual de produse Brembo care include etrierele, discurile și materialele de frecare cu tehnologia digitală și inteligența artificială pentru a crea un ecosistem flexibil și inovator care include software, algoritmi predictivi și gestionarea datelor pentru a controla digital echipamentul care asigură frânarea autovehiculului.

În prezent, sistemele de frânare funcționează prin aplicarea unei forțe de frânare egale prin etriere hidraulice. Când o roată pierde aderența, sistemul ABS deschide etrierul roții respective pentru ca roata să se poată învârti până la recăpătarea aderenței. Ulterior, frânarea este reluată.

În cazul Brembo Sensify, două unități de control, una pentru axa față și una pentru cea din spate, aplică forța de frânare dorită pe fiecare roată în parte. Procesul de frânare folosește actuatoare electromecanice care au un timp de reacție mai rapid în comparație cu un sistem hidraulic.

Cei de la Brembo spun că furnizarea unei forțe de frânare fin reglate pentru fiecare roată oferă multe avantaje precum stabilitatea îmbunătățită – deoarece previne pierderile temporare de aderență provenite din intervenția ABS, durabilitatea mai bună – deoarece atunci când un singur disc de frână sau etrier începe să se supraîncălzească, forța de frânare scade acolo și crește pe celelalte trei roți, costul de utilizare mai mic – deoarece cele două unități de control fac schimb de date despre starea celor patru etriere, aplicând forța de frânare potrivită pentru a asigura o presiune uniformă, reducând astfel uzura plăcuțelor.

Ca orice inovație tehnică, Sensify va fi introdus mai întâi în dotarea modelelor premium, dar are un potențial mare pentru vehiculele comerciale ușoare și camioanele grele.

„La vehicule utilitare și camioane, acolo unde diferența de greutate totală între un vehicul gol și cel încărcat complet este mult mai mare decât în ​​cazul autoturismelor, Brembo Sensify oferă beneficii și mai mari în ceea ce privește siguranța și costul de utilizare”, a explicat Schillaci.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...