Brico Depot România a anunţat joi că încetează colaborarea cu Schweighofer. Reacţia companiei austriece

Brico Depot România a anunţat joi că a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, în timp ce Schweighofer susţine că ia toate măsurile posibile pe care o companie privată le poate lua pentru minimizarea riscului de apariţie în lanţul său de achiziţie a lemnului provenit din exploatări ilegale, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 09 mart. 2017, 16:28
Brico Depot România a anunţat joi că încetează colaborarea cu Schweighofer. Reacţia companiei austriece

”Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC şi PEFC”, a declarat directorul general al Brico Dépôt România, Christian Mazauric, potrivit News.ro.

Brico Dépôt România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce deţin certificarea FSC, şi nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

Forest Stewardship Council (FSC) este o organizaţie non-profit care stabileşte standarde de bună practică pentru sectorul forestier, cu scopul de a promova exploatările silvice responsabile faţă de mediu şi comunităţile locale.

Brico Dépôt România colaborează cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenţi, dar şi că pun în aplicare programele de formare a lanţului de aprovizionare.

Compania a precizat că lucrează cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România.

În decembrie 2016, compania a dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care s-a angajat să lucreze cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România.

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziţionăm doar lemn recoltat în condiţii legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanţ mai durabil şi complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmăreşte traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date vor fi permanent la dispoziţia publicului,” a declart director general al Holzindustrie Schweighofer România, Dan Bănacu, într-o reacţie transmisă de companie la scurt timp după anunţul făcut de Brico Dépôt România.

Retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin a anunţat pe data de 1 martie că nu mai cumpără, începând cu luna februarie a acestui an, produse din lemn provenite de la companii naţionale şi internaţionale care nu respectă standardele de sustenabilitate şi certificările date de Asociaţia pentru Certificare Forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Din luna ianuarie a acestui an, retailerul de bricolaj Hornbach a renunţat la contractul cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi “să respecte principiile silviculturii responsabile”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. Nu s-au stabilit însă până acum sumele alocate
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. ...
Guvernul va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale ...
Piața auto germană va înregistra în acest an performanțe mai slabe față de 2020, în ciuda creșterii segmentului vehiculelor electrice
Piața auto germană va înregistra în acest an performanțe mai slabe față de 2020, în ciuda creșterii segmentului ...
Piaţa auto din Germania a înregistrat o scădere de 31,7% în noiembrie, cea de a cincea lună de scădere consecutivă, ...
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar ...
Lucrările pe loturile 1 și 2 ale din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) continuă într-un ritm bun, circa ...