Brigada Rutieră a Municipiului București – training pentru livratorii platformelor digitale

Brigada Rutieră București a făcut un curs de educație și siguranță rutieră pentru livratorii de mâncare care colaborează cu platformele digitale membre ale Coaliției pentru Economia Digitală. Cursul de educație rutieră a avut ca principal obiectiv familiarizarea lucrătorilor străini cu regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de participanți la trafic. Circulația pe mopede, scutere electrice sau biciclete este reglementată de legislația rutieră iar cunoașterea regulilor de circulație atunci când livratorii se deplasează pe un astfel de vehicul este foarte importantă, în special prin prisma siguranței în trafic.
Ion Dobreanu - joi, 31 aug. 2023, 14:08
Brigada Rutieră a Municipiului București  - training pentru livratorii platformelor digitale

„Activitățile preventiv educative desfășurate de Brigada Rutieră București reprezintă o prioritate. În acest context am agreat organizarea unui asemenea seminar de educație rutieră. Este foarte important să explicăm că regulile de circulație salvează viața. În cadrul acestui eveniment am prezentat, în limba engleză, o introducere în legislația rutieră astfel încât livratorii care vin din țări cu o cultură diferită a traficului să cunoască în primul rând regulile de circulație ca mai apoi să înțeleagă obligativitatea respectării acestora. Sperăm ca prin astfel de prezentări să contribuim la scăderea numărului de evenimente rutiere în care sunt implicați cetățeni străini ce efectuează servicii de livrare.” a declarat Claudiu COSTEA, Subcomisar de Poliție, Brigada Rutieră a Municipiului București.

Este foarte importantă cunoașterea regulilor de circulație astfel încât acestea să fie mai ușor de respectat. În același timp, siguranța rutieră înseamnă mai mult decât cunoașterea și respectarea regulilor de circulație. Anunțarea autorităților responsabile atunci când are loc un incident în trafic este la fel de importantă, cu atât mai mult când de rapiditatea intervenției depinde viața.

„Siguranța rutieră este deosebit de importantă pentru noi și pentru partenerii noștri. Prin acest seminar de educație rutieră vrem să familiarizăm livratorii străini și nu doar pe aceștia cu regulile rutiere din România. Suntem conștienți că există diferențe notabile în ceea ce privește circulația și siguranța rutieră din România față de unele țări de origine. Implicarea în organizarea acestui seminar a Brigăzii Rutiere București evidențiază nivelul de atenție pe care îl acordăm acestui aspect. Ne dorim ca această colaborare să continue și pe viitor și există disponibilitate la nivelul Coaliției ca materialele seminarelor să fie disponibile și în limba țărilor de origine a livratorilor de origine străină.” a declarat Cătălin CODREANU, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală.

Ne dorim continuarea organizării acestor evenimente astfel încât cunoașterea regulilor de circulație rutieră să ajungă la un număr cât mai mare de livratori de origine străină.

Despre Asociația Coaliția pentru Economia Digitală
Coaliția pentru Economia Digitală reprezintă principalele platforme digitale de transport alternativ Bolt și Uber și principalele platforme digitale de livrare de alimente și alte bunuri Bringo, Glovo și Tazz. Coaliția este un catalizator pentru digitalizarea economiei României și un avocat al inițiativelor și programelor inovatoare, ce încurajează serviciile digitale în folosul unei Românii competitive. Susținem inovarea digitală și impactul său pozitiv asupra societății.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...