Bringo vrea să testeze piața rurală cu livrări programate și caută retaileri din afara României pentru le da marketplace-ul sub licență

Bringo Internațional, structura creată de grupul francez Carrefour pentru a coordona activitățile locale din fiecare țară unde există platforma Bringo precum și strategiile de dezvoltare la nivel internațional, este în negocieri pentru extinderea serviciului de marketplace în șase noi piețe, în principal acolo unde există francizați Carrefour, ca de exemplu Mongolia sau Polinezia Franceză. De asemenea, compania va testa în curând serviciul Bringo și în mediul rural din România.
Alina Stanciu - Dum, 07 mai 2023, 21:32
Bringo vrea să testeze piața rurală cu livrări programate și caută retaileri din afara României pentru le da marketplace-ul sub licență

Bringo International, companie a grupului Carrefour ce administrează zona de active digitale și care a cumpărat din grup, anul trecut, Bringo Magazin SRL, firmă ce operează platforma de delivery Bringo, va testa în curând serviciile și în mediul rural, în zone limitrofe capitalei, a declarat pentru Economica, cu ocazia evenimentului European Digital Commerce Summit, Cătălin Samara, director Bringo Internațional. 

„Ne gândim să adresăm piața rurală. Începem printr-un test, pentru că vrem să vedem cât de mult apetit există în mediul rural pentru zona asta de online. Încercăm să vedem cum facem să fim relevanți. Tehnic vorbind suntem pregătiți ( pentru lansarea serviciliui n.red) și o să începem probabil în curând. Am definit o zonă în jurul Bucureștiului”, a explicata managerul.

Spre deosebire de serviciul clasic al Bringo, în mediul rural compania va testa ideea livrărilor programate, numai în anumite zile și anumite ore.

„O să începem prin a livra la casele oamenilor, în primă fază. Ulterior, ne gândim și la niște zone dedicate”, mai spune Samara.

Extindere pe alte piețe internaționale, prin licențe

În plus, printre planurile de dezvoltare ale companiei se numără și extinderea cu serviciul de marketplace, printr-un sistem de licențiere, pe șase piețe noi. În principiu, compania vizează acele zone unde există francizați Carrefour precum Africa, Mongolia, Polinezia Franceză.

„Suntem dispuși ca în anumite geografii, unde nu vrem noi neapărat să operăm, să oferim licența celor care nu au mijloacele necesare – investiția, capacitatea de a asigura mentenanța, un model comercial de succes- pentru a-și face un site e-commerce sau o aplicație. Ideea este să găsim retaileri interesați să-și facă un marketplace și să investească în zona operațională, știind că au acces, din perspectiva omnichannel, la niște date ce aparțin Bringo Internațional”, a mai explicat Samara potrivit căruia momentan sunt doar discuții, nefiind „nimic semnat”.

Platforma românească Bringo, lansată în 2015 de către Beta Software Management  și Ascend Netsolutions – compania care crease anterior aplicațiile Star Taxi și Oliviera- și preluată în 2017 de către Carrefour este folosită acum sub diferite branduri în cinci țări: România, Argentina, Belgia, Franța și Maroc.

Afaceri pe o piață care nu prea crește, dar devine tot mai competitivă

În ceea ce privește business-ul Bringo din România, managerul spune că trendul este pozitiv, iar cifra de afaceri cumulată generată de piețele acoperite de Bringo International este undeva la 120 de milioane de euro.

„În 2022 față de 2021, cifra de afaceri s-a menținut sau vorbim despre o creștere de o cifră pentru că ne-am comparat cu o perioadă pandemică. Anul acesta probabil o să creștem cu o cifră, poate două, față de 2022 care a avut, la fel, pandemie în primele trei luni. De asemenea, contează și faptul că anul trecut, pe vremea aceasta, Penny și cora nu se aflau în platformă”.

Piața nu dă semne însă de creștere semnificativă, ceea ce înseamnă o competiție tot mai acerbă între concurenți tot mai numeroși.

Bringo, care potrivit propriilor declarații este lider de piață, își împarte clienții cu Glovo, Tazz și mai nou cu Freshful by eMAG și Sezamo.

„Atunci cât ești liderul de piață, da, este un impact când vin jucători noi.  Piața în sine nu arată că ar crește foarte mult și atunci rolul nostru este să să educăm piața care, potrivit statisticilor, a rămas la 1-1,2% din FMCG ( produse de larg consum n,red), grocery ( băcănie) și fresh (proaspete)”

Amintim că Bringo International SAS, compania cu sediul în Franța prin care grupul de retail Carrefour operează și dezvoltă software Saas (Software as a Service) a preluat Bringo Magazin S.R.L, compania care deține platforma Bringo în 2022.

Te-ar mai putea interesa și
ASF caută specialiști. Prim-vicepreședinte: Vrem să transparentizăm toate procesele și mecanismele pe care le reglementăm. Studenții, în prim plan
ASF caută specialiști. Prim-vicepreședinte: Vrem să transparentizăm toate procesele și mecanismele pe care le reglementăm. ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează să strângă relația cu universitățile din România, într-un moment în care are mare nevoie de specialiști care să fie la curent......
Sorin Elisei, Ministerul Energiei: Rolul hidrogenului va fi creionat de cine va fi dispus să pună bani jos pentru aceasta opțiune de a atinge ținta de net-zero
Sorin Elisei, Ministerul Energiei: Rolul hidrogenului va fi creionat de cine va fi dispus să pună bani jos pentru aceasta ...
Directorul direcției de politici energetice din Ministrerul Energiei spune că, deși toate companiile vor fonduri nerambusrsabile ...
Mihai Tudose: Mamaia este un dezastru. Nu se poate face turism cu un sezon de doar trei luni pe an
Mihai Tudose: Mamaia este un dezastru. Nu se poate face turism cu un sezon de doar trei luni pe an
Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că staţiunea Mamaia "e un ...
Sute de mii de palestinieni au părăsit orașul Rafah după ordinul de evacuare dat de armata israeliană
Sute de mii de palestinieni au părăsit orașul Rafah după ordinul de evacuare dat de armata israeliană
Armata israeliană estimează că după ce a ordonat sâmbătă evacuarea unor părţi din oraşul Rafah din sudul Fâşiei ...