Britanicii vor putea precomanda online Duster din iunie

Renault va lansa marca Dacia în Marea Britanie în două luni, iar britanicii vor putea precomanda online modelul Duster începând cu 28 iunie cu un avans de 100 de lire sterline, potrivit portalului AutoExpress.
Economica.net - mar, 17 apr. 2012, 16:53
Britanicii vor putea precomanda online Duster din iunie

Britanicii îşi vor putea „construi” maşina cu ajutorul unei aplicaţii care permite configurarea autovehiculului pe site-ul www.dacia.co.uk, înainte de a selecta un dealer pentru a aranja livrarea în ianuarie 2013.

Duster, primul autovehicul ieftin ce va fi introdus de Renault pe piaţa britanică, va costa începând de la 9.995 lire sterline (peste 12.200 euro), în timp ce versiunile 4×4 vor costa 12.500 lire sterline (peste 15.000 euro). Preţurile recomandate de producător vor fi garantate pe toată perioada în care se poate precomanda Duster, sfârşitul lunii iunie-decembrie.

Alte modele pregătite pentru piaţa britanică includ Sandero şi Lodgy MPV.

Toate aceste modele folosesc componente Renault, însă costă mult mai puţin decât autovehiculele obişnuite ale Renault, scrie AutoExpress.

Potrivit Dacia, „mai multe mii” de posibili cumpărători s-au înscris deja pe site-ul companiei din Marea Britanie pentru a fi informaţi.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile pe piaţa globală, nivel apropiat de cel din 2010. Cel mai bine vândut model a fost SUV-ul Duster, cu 161.200 unităţi livrate, urmat de Logan, cu peste 95.000 de unităţi, şi Sandero, cu mai mult de 86.000 maşini vândute. Din totalul unităţilor livrate anul trecut, 30.867 de automobile au fost vândute în România.

Franţa s-a menţinut anul trecut ca princnipală piaţă de export pentru Dacia, cu peste 94.000 automobile vândute şi o cotă de piaţă de 3,5%. Dacia ocupă locul al 5-lea în Franţa pe segmentul vânzărilor către persoane fizice, iar Duster este pe locul şase în clasamentul modelelor preferate de clienţii francezi, cu 53.148 de înmatriculări.

Germania ocupă poziţia a doua în topul exporturilor Dacia, cu 43.452 de unităţi anul trecut, în creştere cu 7,8% faţă de 2010.

În Italia, compania a înregistrat o creştere de 15%, la 26.838 de unităţi. Dacia a mai vândut 22.356 de maşini în Maroc, 21.339 în Turcia şi 19.242 în Algeria.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat datorită prețurilor mari actuale
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat ...
Profitul record înregistrat de Gazprom în trimestrul al treilea al acestui an, ca urmare a preţurilor ridicate la gaze ...
Rafila: Certificatul verde nu va fi impus pentru participarea la slujbele religioase. E o opinie unanimă
Rafila: Certificatul verde nu va fi impus pentru participarea la slujbele religioase. E o opinie unanimă
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că certificatul verde nu va fi utilizat la slujbele religioase, ...
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. Nu s-au stabilit însă până acum sumele alocate
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. ...
Guvernul va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale ...