1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

British Airways ar putea plăti despăgubiri de peste 170 de milioane de euro pasagerilor, după pana IT de săptămâna trecută

Compania aeriană British Airways a ţinut săptămâna trecută avioanele la sol pentru trei zile, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic. Peste 1.200 de zboruri au fost anulate, iar vacanţele şi călătoriile a 75.000 de pasageri au fost compromise. Analiştii citaţi de publicaţia The Economist spun că suma totală a despăgubirilor depăşeşte pragul de 170 de milioane de euro. 

04 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Sistemul IT al companiei britanice a picat pe 27 mai, iar 1.200 de zboruri au fost anulate. Pasagerii British Airways au dreptul la despăgubiri, iar totalul, plus cei 600 de euro pentru fiecare pasager întârziat, ar putea depăşit pragul de 170 de milioane de euro, spun analiştii citaţi de The Economist. 

O defecţiune IT de proporţii a blocat pe aeroporturi, sâmbătă, 27 mai, mii de pasageri ai British Airways. Compania a spus că nu există dovezi că problemele ar fi fost provocate de un atac informatic.

În plus, aeronavele care au aterizat la Heathrow nu au putut ajunge la porţi, pentru că acestea erau ocupate de avioanele British Airlines care nu au putut să plece. Astfel, pasagerii au fost blocaţi perioade lungi de timp la bord.

Ce a cauzat tot acest haos? Se pare că un angajat a închis accidental unitatea de alimentare cu energie electrică, ceea ce a provocat pana IT, potrivit unei surse din companie, citată de Reuters sub acoperirea anonimatului.

Compania British Airways operează şi pe piaţa românească şi leagă Bucureştiul de Londra. Pasagerii români ai companiei, afectaţi de pana IT, ar putea fi despăgubiţi. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO