1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

British Airways şi-a anulat sâmbătă toate zborurile de la Londra

Compania aeriană britanică British Airways şi-a anulat toate zborurile programate sâmbătă de pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick din Londra în urma unei 'pene informatice', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului.

27 mai, 2017 | Agerpres

British Airways anunţase anterior suspendarea până la ora locală 18.00 (17.00 GMT) a zborurilor cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick.

Compania şi-a cerut scuze pe contul său de Twitter 'pentru actuala pană la sistemul informatic', care a provocat numeroase întârzieri la zborurile sale, şi a precizat că nu a găsit 'nicio probă că ar fi vorba de un atac cibernetic'.

Primele speculaţii legate de cauza acestei defecţiuni uriaşe au mers către un posibil atac cibernetic precum cel de acum două săptămâni care a paralizat sistemul sanitar din Marea Britanie. Totuşi conducerea companiei aeriene spune că nu există indicii care să confirme această ipoteză. Principalul sindicat al angajaţilor British Airways are o altă variantă. Sistemul computerizat ar fi avut de suferit după ce anul trecut intreţinerea lui a fost transferată unei firme IT din India, scrie Digi 24.

Această defecţiune s-a produs chiar în debutul unui weekend prelungit, luni fiind sărbătoare în Marea Britanie. Numeroşi pasageri şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO