1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

British American Tobacco finalizează o investiţie de 175 milioane de euro în fabrica din Ploieşti

British American Tobacco (BAT), cea mai mare companie de tutun din România, a finalizat o investiţie de 175 de milioane de euro în fabrica sa din Ploieşti, a anunţat joi compania.

04 iun, 2020 | ECONOMICA.net

"Cele 175 de milioane de euro investite în fabrica din Ploieşti în ultimii doi ani demonstrează hotărârea noastră de a continua parteneriatul strategic pe care îl avem cu România. Investiţia atestă, de asemenea, angajamentul nostru faţă de produsele cu potenţial de risc redus, deoarece o componentă majoră a acestei investiţii a constat în transformarea României în centru de producţie al consumabilelor pentru produsele care încălzesc tutunul pentru Uniunea Europeană", a declarat Ram Addanki, director Asia, Europa Centrală şi de Sud, British American Tobacco.

Fabrica British American Tobacco din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Uniunea Europeană după o investiţie de aproape 500 de milioane de euro de la înfiinţarea fabricii în 1996 şi până în prezent. Aproape 1.100 de persoane lucrează în fabrică. Majoritatea produselor fabricate la Ploieşti - consumabile din tutun pentru glo şi ţigări - sunt exportate în alte ţări.

Potrivit companiei, aceasta este cea mai recentă etapă din cadrul investiţiei începute în 2018, când fabrica a început să producă consumabile pentru glo, produsul de încălzire a tutunului al companiei, pentru Uniunea Europeană. "Investiţia a permis dezvoltarea unui nou spaţiu de producţie pentru consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului, precum şi o extindere a capacităţilor existente de producţie de ţigarete şi a inclus achiziţia de maşini şi dezvoltarea clădirilor şi a infrastructurii. În total, a fost creat un spaţiu suplimentar de producţie de circa 4.200 de metri pătraţi, o creştere de aproape 20% în mai puţin de doi ani", se menţionează în comunicat.

British American Tobacco este liderul pieţei de tutun, cu o cotă de piaţă de 53%. Compania a lansat glo, produsul companiei care încălzeşte tutunul, în România în 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO