1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

BRM cere autorităţilor să evite crearea unor "monopoluri artificiale" în zona tranzacţiilor cu gaze

Bursa Română de Mărfuri (BRM) spune că deţine singura platformă pe care companiile o pot utiliza pentru comercializarea gazelor naturale şi solicită autorităţilor să evite crearea "unor monopoluri artificiale şi ineficiente" prin desemnarea une singure entităţi care să deruleze astfel de tranzacţii.

01 feb, 2013 | Mediafax

"Deţinem un sistem de ultimă generaţie pentru tranzacţionarea gazelor. Acesta este complet digitalizat şi dotat cu un sistem de securitate performant. (...) Avem convingerea că autorităţile vor acţiona în sensul evitării unor monopoluri artificiale şi ineficiente, recunoscând realităţile din piaţă şi permiţând traderilor să interacţioneze în mod optim, fără a genera distorsiuni ale preţurilor sau suspiciuni de practici netransparente", a declarat într-un comunicat preşedintele BRM, Septimiu Stoica.

Bursa de energie OPCOM, deţinută de companiua de stat Transelectrica, încearcă de mai mulţi ani să creeze o platformă de tranzacţionare a gazelor.

Deocamdată, nu există oficial nicio bursă de gaze naturale în România, deşi reprezentanţi ai statului şi companiilor din sector au invocat de mai multe ori în ultimii ani necesitatea unei astfel de entităţi.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, declara în ianaurie pentru MEDIAFAX că tranzacţiile cu gaze vor putea fi realizate de orice entitate, nu doar de OPCOM.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO