1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Broadcom va plăti 10,7 miliarde de dolari pentru o divizie a Symantec

Producătorul de chip-uri Broadcom va achiziţiona divizia de securitate pentru companii a Symantec Corp, într-o tranzacţie de 10,7 miliarde de dolari în numerar, transmite Reuters, citată de Agerpres

09 aug, 2019 | Agerpres

Broadcom este cel mai mare dezvoltator şi furnizor de circuite integrate pentru dispozitive de comunicaţii prin cablu, cum ar fi modemuri şi decodoare utilizate în televiziune. La rândul său, Symantec este unul dintre liderii globali în securitate cibernetică.

După anunţarea informaţiei, pe Bursa de la New York, acţiunile Symantec au urcat cu 3,6%, în timp ce titlurile Broadcom înregistrau un avans de 2%. Tranzacţia ar urma să se finalizeze la începutul anului viitor, în funcţie de obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare din SUA, Europa şi Japonia.

"Fuziunile şi achiziţiile (M&A) joacă un rol central în strategia de creştere a Broadcom, iar această tranzacţie reprezintă următorul pas logic în strategia noastră", a afirmat directorul general al Broadcom, Hock Tan.

Printr-o serie de achiziţii inspirate, în cei 13 ani de când se află la conducere, Tan a reuşit să majoreze capitalizarea de piaţă a companiei, de la câteva miliarde de dolari la aproximativ 108 miliarde de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO