1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Imobiliare

Broadhurst vinde un teren de 36 de milioane de euro de lângă mallul AFI Palace Cotroceni

Fondul de investiţii Broadhurst Investments, ale cărui active de pe piaţa imobiliară românească sunt administrare de Siminel Andrei prin NCH, a scos la vânzare un teren de 4,5 hectare din imediata apropiere a mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

01 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Terenul are o suprafaţă de 45.000 mp, front stradal de 200 mp şi se află în imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni. Terenul face parte din ceea ce a fost mai de mult platforma UMEB, a confirmat pentru ECONOMICA.NET, Adrian Gheorghiu, area sales manager la IMS Proprietăţi. Terenul UMEB a fost deţinut de Broadhurst, care a vândut la sfârşitul anului 2007 participaţia de 50% din Cotroceni Park SA, către AFI Europe pentru suma de 78,8 de milioane de euro. Pe terenul vândut a fost ridical mallul AFI Palace Cotroceni, deschis pe 1 decembrie 2009.

Preţul pentru terenul de 45.000 este de 36 de milioane de euro, negociabil. Adică 800 de euro/mp. Terenul a fost scos la vânzare de curând, a declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentantului IMS Proprietăţi, firma care a scos la vânzare terenul. Acţionarul majoritar al IMS Propretăţi şi IMS Park Development este Broadhurst Investments Limited.

Broadhurst a mai vândut austriecilor de la Real4You terenul fostei fabrici Electroaparataj cu 60 milioane de euro, dar şi terenurile fostelor fabrici Tricodava şi Electrotehnica, vândute cu 42 de milioane de euro, respectiv 30 milioane de euro.

New Century Holding (NCH) administrează mai multe fonduri de investiţii pe piata romanească, printre care şi Broadhurst, şi deţine participaţii majoritare la producătorul de panificaţie Vel Pitar, producătorul de becuri Romlux Târgovişte, platforma industrială Anticorosiv din Bucureşti sau Libra Bank.

Top 3 cele mai mari tranzacţii cu terenuri din 2012

Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan, a cumărat anul trecut terenurl fabricii Tractorul din Braşov pentru 25 de milioane de euro. Compania are în plan dezvoltarea unui proiect complex în mai multe faze.

Canadienii de la Benevo au cumpărat paltforma Vulcan (77.000 mp) pentru 23 de milioane de euro, unde va dezvolta în parteneriat cu fondul de investiţii sud-african NEPI un centru comercial.

Suedezii de la Skanska au achiziţioant un teren de 15.000 mp în zona Barbu Văcărescu de la Băneasa Investments, unde va construi un proiect de birouri. Tranzacţia a fost estimată la 10,2 milioane de euro.  Investiţia se ridică la 46 de milioane de euro pentru prima fază.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO