1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Brokerii completează declaraţiile fiscale în locul investitorilor

Casa de brokeraj Tradeville, lidera tranzacţiilor online de pe piaţă, pune la dispoziţia clienţilor declaraţiile fiscale trimestriale şi anuale „precompletate, în baza evidenţelor deţinute“, astfel ca investitorilor să nu le mai rămână de decât să le transmită către administraţiile financiare.

21 mai, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Brokerii acuză regimul fiscal care îi obligă pe investitori la cel puţin cinci drumuri (şi cozi) la  administraţiile financiare, pentru că legea impune declararea trimestrială a câştigurilor şi o regularizare anuală.

Clienţii Tradeville vor găsi „precompletate“ toate documentele necesare îndeplinirii obligaţiilor fiscale şi fişa de portofoliu anuală sau trimestrială pe platforma de tranzacţionare dezvoltată de companie, potrivit oficialuilor companiei.

Potrivit normelor fiscale, investitorii calculează câştigul sau pierderea la sfârşitul fiecărui trimestru şi plătesc trimestrial un impozit anticipat de 16%, în cazul în care înregistrează profit.

Investitorii trebuie sa anunţe la finele fiecarui trimestru tranzacţiile derulate, iar la începutul anului următor, pînă la 25 mai, investitorii trebuie să depună declaraţiile anuale pe baza cărora se va face regularizarea impozitului anual, urmând să li se restituie impozitul plătit în plus, dacă va fi cazul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO