BSTDB acordă o facilitate de leasing de 20 milioane de euro către Garanti BBVA Leasing

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre îşi extinde sprijinul pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România, printr-o facilitate de leasing de 20 milioane de euro către Garanti BBVA Leasing, potrivit unui comunicat de presă al băncii.
AGERPRES - lun, 17 mai 2021, 11:55
BSTDB acordă o facilitate de leasing de 20 milioane de euro către Garanti BBVA Leasing

Finanţarea va permite companiei să onoreze cererea IMM-urilor româneşti privind achiziţionarea de echipamente, utilaje şi vehicule. Noul împrumut este al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing şi BSTDB, Garanti BBVA Leasing fiind partener de încredere al băncii din 2014, scrie Agerpres.

„BSTDB îşi păstrează angajamentul de a sprijini piaţa de leasing din România şi suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing. Această nouă finanţare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru finanţarea IMM-urilor, ajutându-le să depăşească încetinirea economică şi spijinindu-le recuperarea, într-un moment în care implicaţiile unui credit sunt încă serioase din cauza pandemiei. Această finanţare este, de asemenea, o mărturie puternică a rolului băncii în sprijinirea investiţiilor transfrontaliere regionale şi suntem mândri să ne unim forţele cu grupul Garanti în perioade de instabilitate economică”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

BSTDB estimează că finanţarea acordată va ajunge la peste 200 de companii, contribuind astfel la generarea de noi locuri de muncă şi la creşterea competitivităţii şi a capacităţii de export a economiei româneşti.

„Sprijinirea nevoilor clienţilor noştri este prioritatea numărul unu a Garanti BBVA Leasing, motiv pentru care suntem foarte încântaţi să continuăm parteneriatul nostru de lungă durată cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, prin acest al treilea acord. IMM-urile reprezintă un segment important al economiei româneşti şi dorim să fim în continuare un partener de bază şi de încredere, susţinându-le în dezvoltarea proiectelor şi afacerilor. Am dovedit clienţilor noştri că le suntem un partener pe termen lung şi că aceştia se pot baza pe noi, inclusiv în perioade dificile”, a declarat Okan Yurtsever, director general, Garanti BBVA Leasing.

Înfiinţat în 1998, Garanti BBVA Leasing (marca sub care îşi desfăşoară activitatea compania Motoractive IFN SA) este un furnizor de leasing financiar axat pe IMM-uri, cu sediul central din Bucureşti şi şase birouri de leasing din toată ţara. Compania a acordat finanţări în valoare de peste un miliard de euro în sistemul de leasing, de la înfiinţarea sa.

Garanti BBVA Leasing face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Consumer Finance. Garanti BBVA Group România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung „A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi „A2” acordat de Moody’s.

Te-ar mai putea interesa și
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 60,8% în primul trimestru al acestui an, în scădere de la 65,8% în trimestrul anterior, iar rata şomajului a urcat la......
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal – Rădulescu, BT
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal ...
România are şanse foarte mari ca până la finele acestui deceniu să depăşească alte trei ţări şi să se poziţioneze ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 18.06.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 18.06.2021
Euro a început ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,92 lei, aproape de nivelulul anunţart ieri de BNR, dar şi de ...
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Oficialii Audi au prezentat într-un cerc restrâns detaliile programului de electrificare a gamei de produse. Marca va dezvolta ...