1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

BT negociază preluarea EE pentru 19,6 miliarde de dolari

Grupul BT, fostul monopol britanic de telecomunicaţii, a anunţat luni că a demarat negocieri exclusive cu Deutsche Telekom şi Orange pentru preluarea societăţii lor mixte EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, pentru 12,5 miliarde de lire sterline (19,6 miliarde de dolari), transmite Reuters.

15 dec, 2014 | Agerpres

În ultima lună, BT a purtat negocieri atât cu proprietarii EE cât şi cu grupul spaniol Telefonica, care deţine operatorul britanic de telefoniei mobilă O2, în vederea preluării unuia din cei doi operatori şi a reveni pe piaţa de telefonie mobilă pentru consumatori.

BT a informat că, dacă va finaliza preluarea EE, Deutsche Telekom va deţine o participaţie de 12% la BT şi de asemenea va avea dreptul de a numi un membru din Consiliul de Administraţie al BT în timp ce Orange va deţine o participaţie de 4% din acţiunile BT. Grupul britanic a precizat că a decis să ofere o combinaţie de acţiuni proprii şi bani gheaţă deoarece vrea să-şi păstreze un rating bun.

"Perioada de exclusivitate va dura mai multe săptămâni pentru a permite BT să încheie procedurile de due diligence şi să finalizeze negocierile pentru un acord definitiv", a precizat grupul britanic de telefonie.

Deutsche Telekom şi Orange deţin fiecare 50% din acţiunile EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, controlând 33,8% din piaţă datorită celor 24,5 milioane de utilizatori direcţi. Operatorul a fost creat în 2010 în urma fuziunii Orange cu T-Mobile.

O2 este al doilea operator de telefonie mobilă din Marea Britanie cu o cotă de piaţă de 26,2%. O2 este o fostă divizie a BT care s-a separat de fostul monopol britanic de telecomunicaţii în anul 2001 şi în urmă cu opt ani a fost cumpărat de Telefonica.

BT este lider pe piaţa britanică de Internet în bandă largă şi în prezent lucrează la un plan pentru a reveni pe piaţa de telefonie mobilă pentru consumatori, în ideea de a putea oferi pachete complete de Internet, televiziune, telefonie fixă şi telefonie mobilă. În prezent pe piaţa din Marea Britanie grupul Virgin este singura companie care oferă acest gen de pachete.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO