Bucătăriile au devenit „smart” cu electrocasnicele conectate la Google

Marii producătorii de electrocasnice s-au întrecut şi anul acesta la cel mai mare târg de electronice, IFA Berlin, să prezinte inovaţiile industriei de profil. Noile electrocasnice pentru bucătărie sunt acum conectate la internet şi promit să uşureze  viaţa utilizatorilor în bucă­tărie.
Economica.net - Dum, 02 sept. 2018, 07:53
Bucătăriile au devenit

Electrolux a anunţat că își extinde colaborarea cu Google în Europa printr-un proiect care va conecta produsele din bucătărie cu Google Assistant. Acest lucru va permite consumatorilor să controleze aparatele electrocasnice prin comenzi vocale. Integrarea vocală va fi disponibilă întâi la cuptoarele inteligente la începutul anului 2019.

„Suntem foarte fericiți să colaborăm cu Google pentru a oferi oamenilor un mod simplu şi plin de satisfacții de a interacționa cu aparatele Electrolux conectate”, declară Dan Arler, șeful departamentului EMEA de la Electrolux. „Controlul vocal susține o nevoie clară a utilizatorilor. Fie că este vorba gătitul fără a folosi mâinile sau doar o modalitate mai uşoară de interacţiune cu cuptorul, credem că şi consumatorii vor iubi acest mod de a găti”.

Potrivit companiei, integrarea vocală la aparatele conectate la Google îmbunătățește experienţa de gătit pentru că salvează timp și simplifică sarcinile de zi cu zi. Prin conectarea cuptorului la Google Assistant, consumatorii vor primi ajutor la sarcini cum ar fi aprinderea şi oprirea cuptorului, selecţia programul de gătit corect şi temperatura dorită.

În 2017, filiala Electrolux din SUA a devenit prima companie de bunuri cu care Google a colaborat pentru funcţia Assistant, care integrează produsele sub brandul Frigidaire și Anova Marci.

Electrolux va face demonstraţii live ale parteneriatului cu Google la târgul de tehnologie IFA din Berlin între 31 august şi 5 septembrie.

Tot la IFA, şi Bosch a prezentat o bucătărie futuristă care poate fi sincronizată cu ajutorul aplicaţiei Bosch HomeConnect, ce permite controlul setărilor aparatelor electrocasnice de la distanţă. 

Noua ofertă Bosch de la IFA a constat într-o nouă gamă de aparate de lux cu finisaje „carbon negru” cu fețe de sticlă reflectorizante. Acestea includ un frigider, un cuptor de perete, o gamă de blaturi, un aparat de cafea automat, un cuptor cu microunde, o mașină de spălat vase și chiar un sertar fantezist dedicat gătitului prin tehnica sous vide.

Multe dintre aceste aparate includ funcții care vizează îmbunătățirea rutinei de gătit. De exemplu, gadget-urile care se montează pe blaturile din bucătărie incluse în gama Perfect Cook și Perfect Fry sunt concepute pentru a urmări și a regla automat temperatura pentru orice produs care este gătit.

De asemenea, frigiderele smart de la Bosch includ camere video montate în interiorul acestora pentru a ţine evidenţa alimentelor. Astfel, frigiderele cu cameră Bosch vor putea identifica acum până la 60 de feluri diferite de fructe și legume. Apoi, frigiderul le va adăuga pe lista de cumpărături digitală și chiar va oferi sfaturi specifice despre cele mai bune locuri de stocare a alimentelor pentru a le prelungi prospețimea.

Nici LG nu s-a lăsat mai prejos la IFA 2018, unde a prezentat o linie de aparate de bucătărie cu tehnologie Wi-Fi care se conectează direct cu Google Assistant printr-un ecran smart. 

Ecranele smart sunt o categorie relativ nouă de produse din categoria caselor inteligente. Acestea răspund la comenzile vocale, dar includ un afișaj cu ecran tactil care poate furniza informații vizuale suplimentare sau vă permite să vizionați videoclipuri sau să efectuați apeluri video.

Ecranul celor de la LG va putea utiliza Wi-Fi pentru a trimite instrucțiuni și pentru a controla dispozitivele. Veți putea selecta o rețetă prin platforma Innit, de exemplu, și vă va preîncălzi automat cuptorul la temperatura corectă. În plus, afișajul vă va indica fiecare etapă a rețetei pe care o alegeți.

De asemenea, producătorul coreean a lansat linia sa de bucătării de lux, sub brandul Signature Kitchen Suite, care include un cuptor, plită pe inducţie, frigider, maşină de spălat vase, un frigider pentru vinuri şi un espresso machine.

Această bucătărie este perfect compatibilă cu platforme care folosesc inteligenţa artificială, precum Google Assistant şi Alexa de la Amazon.

LG expune, de asemenea, în gama sa de electronice de larg consum și roboți echipați cu cele mai noi tehnologii AI în cadrul zonelor LG ThinQ din standul său.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...