Bucharest Properties a finalizat proiectul Vitan Estates, o investiţie de 20 de milioane de euro

Andrada Ghira - lun, 01 mart. 2021, 17:25
Bucharest Properties a finalizat proiectul Vitan Estates, o investiţie de 20 de milioane de euro

Compania cu acționariat american Bucharest Properties REIT, a finalizat a doua etapă a complexului rezidențial Vitan Estates. Proiectul are două noi blocuri cu 156 de apartamente de închiriat. Investiţia în întreg proiectul de 320 de locuinţe este de 20 de milioane de euro.

Cele două blocuri cu 11 etaje fiecare au fost finalizate recent, în urma unei investitii de peste 10 milioane de euro. O garsonieră se poate închiria cu 350 euro/lună, iar apartamentele de 2 camere de la 450 euro/lună. Contractele de închiriere se fac pe o perioadă de minimum 12 luni. Complexul rezidențial Vitan Estates, destinat exclusiv închirierii și dezvoltat pe sistem occidental, este localizat în imediata apropiere a stației de metrou Mihai Bravu.

Locuinţe all-inclusive 

Locuinţele sunt mobilate și utilate, dotate cu centrală proprie și aer condiționat. Chiriașii mai beneficiază şi de servicii de cablu și internet incluse în prețul chiriei lunare, servicii de concierge și pază 24/7, locuri de parcare pentru mașini și pentru biciclete. Locatarilor le este permis accesul la spălătorie și uscătorie, la o sală de fitness, bancomat, un supermarket și un bistro.

„Derulând  proiecte similare în SUA, ne-am dat seama că nu există un asemenea concept imboliar pe piața din România, așa că ideea de a investi într-un complex rezidențial destinat exclusiv închirierii a venit firesc. Ne adresăm tinerilor profesioniști, români și expați deopotrivă, persoane singure sau cupluri, care au un anumit stil de viață și care își doresc să locuiască într-un cartier rezidențial modern, localizat central, cu acces rapid la rețeaua de metrou, dar și accesibil pentru posesorii de mașini personale”, spune Kim Vranceanu.

Prima etapa a proiectului, lansată în 2016, a necesitat o investitie de 10 milioane de euro. Gradul de ocupare al apartamentelor este, în medie, de 90%. Circa 25% dintre chiriaşi sunt în complex încă de la început. Sursele de finanțare au fost din fonduri proprii, dar și dintr-un credit contractat de la First Bank.

Bucharest Properties REIT este un fond mutual de investiții imobiliare, deschis în România de către investitori americani. Compania este unul dintre cei mai mari devoltatori de apartamente dedicate exclusiv închirierii. Primul proiect dezvoltat a fost Vitan Estates, demarat in anul 2014. Prima etapă a proiectului a fost finalizată în 2016, când 160 de locuințe destinate strict închirierii au fost date în folosință.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat de la începutul anului patru licitații pentru contractarea de servicii de pază pe autostrăzi, cu o valoare estimată de......
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură ...
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, ...
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...