Bucşă, Gaz Sud: Nu avem intenţia de a face restructurări la Petrom Gaz

Ligatne, care controlează în România grupul de firme Gaz Sud şi Grup Dezvoltare Reţele, nu intenţionează să facă restructurări la Petrom Gaz, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Gaz Sud, Alexandru Bucşă.
Economica.net - vin, 19 iul. 2013, 13:14
Bucşă, Gaz Sud: Nu avem intenţia de a face restructurări la Petrom Gaz

‘În legătură cu personalul Petrom Gaz, nu avem intenţia de a face restructurări. Niciun angajat nu va fi dat afară, dimpotrivă, vom folosi experienţa lor în proiectele noastre de dezvoltare şi vom eficientiza prestaţia acestora prin sinergiile create între cele trei companii’, a precizat Bucşă.

Acesta a subliniat că speră ca tranzacţia privind achiziţionarea a 99,99% din acţiunile Petrom Distribuţie Gaze, a cărei valoare este confidenţială, să obţină avizul din partea Consiliului Concurenţei până cel târziu în octombrie.

Totodată, Alexandru Bucşă a menţionat că, în urma tranzacţiei, valoarea consolidată a cifrei de afaceri a Ligatne în România va ajunge la 30 milioane euro.

‘Practic, cifra de afaceri se va dubla. Valoarea acesteia, consolidată pe cele trei companii: Gaz Sud, Grup Distribuţie Reţele (GDR) şi Petrom Gaz va ajunge până la sfârşitul acestui an la 30 de milioane euro. În ceea de priveşte profitul operaţional, estimăm că pentru Gaz Sud şi GDR nivelul EBITDA la finalul lui 2013 va fi de 2,3 milioane euro. Petrom Gaz nu este la ora actuală pe profit, dar credem că spre finalul acestui an şi în 2014 compania o să înregistreze şi aici o evoluţie pozitivă’, a explicat Bucşă.

Acesta a menţionat că, în primul semestru, cifra de afaceri realizată de Gaz Sud şi GDR a fost de circa opt milioane euro, iar profitul operaţional de peste 1,5 milioane euro.

Gaz Sud şi GDR au pentru acest an un buget de investiţii de circa un milion de euro şi sunt avute în vedere alte două-trei achiziţii, dar nu în acest an.

‘În ceea ce priveşte investiţiile de portofoliu – M&A (mergers and acquisition) avem în vedere alte 2-3 achiziţii care ne vor consolida poziţia pe piaţa de distribuţie a gazelor naturale, dar cu siguranţă nu în acest an, ci în 2014 şi 2015. Procesele de achiziţie sunt incluse în strategia noastră generală de dezvoltare şi în concordanţă cu obiectivul de a ne situa pe locul trei la nivel naţional în maximum doi ani’, a spus directorul general al Gaz Sud.

În prezent, Gaz Sud şi GDR au peste 22.000 de clienţi şi, împreună cu Petrom Gaz, grupul va deservi circa 45.000-50.000 de clienţi, zonele acoperite fiind în jurul Bucureştiului (Snagov, Pantelimon, Brăneşti, Cornetu, Moara Vlăsiei, Gruiu, Ciolpani, Cernica), dar şi în Siret, Roşiorii de Vede, Moeciu, Orleşti (Râmnicu Vâlcea) şi Ciulniţa.

Gaz Sud şi GDR deţin în prezent circa 700 km de conducte, iar după integrarea Petrom Gaz, reţeaua va ajunge la peste 1.500 de km. Grupul deţine o cotă de aproximativ 1% din piaţa românească a gazelor.

OMV Petrom a vândut luna aceasta participaţia de 99,99% în Petrom Distribuţie Gaze (PDG) SRL către Ligatne SRL.

Petrom Distribuţie Gaze SRL a fost înfiinţată în 2007, când legislaţia românească a fost modificată în vederea alinierii cu Directiva UE care impunea separarea distribuţiei de gaze de alte activităţi, în vederea garantării pe piaţă a competiţiei şi transparenţei.

La sfârşitul anului 2012, reţeaua de distribuţie a PDG avea o lungime totală de circa 1.000 de km şi deservea peste 21.000 de clienţi, în principal localizaţi în zonele învecinate oraşelor Bucureşti şi Timişoara.

Ligatne a fost selectat în urma unui proces de vânzare care a început în iunie 2012. Compania-mamă care deţine entitatea juridică Ligatne este, de asemenea, acţionarul majoritar al Gaz Sud SA şi Grup Dezvoltare Reţele SA (GDR)

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...