Bucureştiul ar putea găzdui meciuri la Euro 2020

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Bild, că proiectul ca Euro-2020 să se dispute în 13 sau mai multe ţări poate deveni realitate foarte repede, dacă va întruni majoritatea în cadrul şedinţei Comietului Executiv al forului european din 6 decembrie.
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 10:15
Bucureştiul ar putea găzdui meciuri la Euro 2020

„Trebuie să aşteptăm mai întâi Comitetul Executiv al UEFA din 6 decembrie. Dacă va fi majoritate, o decizie poate fi luată foarte repede. Am discutat despre această frumoasă idee ca preşedintele DFB (n.r. – Federaţia Germană de Fotbal), Wolfgang Niersbach, şi cu alţi preşedinţi. Sentimentul meu este că există o largă majoritate favorabilă acestui plan. Dar nu putem detalia nimic înaintea deciziei Comitetului Executiv”, a declarat Platini publicaţiei germane apărute vineri, informează AFP.

Marţi, preşedintele DFB a afirmat că subiectul acesta a fost discutat de biroul director al forului pe care îl conduce şi ideea de a avea meciuri din cadrul Euro-2020 disputate în Germania este „seducătoare”.

În cadrul interviului acordat, Platini a respins încă o dată planurile de reintroducere a locurilor în picioare pe stadioane şi apelarea la tehnologie pe linia porţii.

La 7 noiembrie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să se numere printre oraşele ce vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

„Am avut o discuţie cu primarul general şi l-am anunţat că m-am adresat la UEFA pentru ca Bucureştiul să organizeze, împreună cu alte 12 oraşe, în 2020, când se aniversează 60 de ani de la prima competiţie europeană interţări. Azi am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta înseamnă că va trebui să completăm un caiet de sarcini în care politicul este angrenat în sensul investiţiilor, telecomunicaţii, locuri de cazare, în dezvoltarea infrastructării stradale, aeorporturi, gări. Până în 2014-2015, când se vor decide oraşele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini şi aici sunt angajamente ale statului român, ale Capitalei faţă de organizatori”, a spus Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, la 30 iunie 2012, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa.

„De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee”, a declarat atunci Platini.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...