Bucureştiul are o rată de vaccinare anti-COVID de 66,7%. La populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 47,5% – Valeriu Gheorghiţă

Rata de vaccinare cu cel puţin o doză împotriva SARS-CoV-2 este în Bucureşti de 66,7%, a informat, joi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind imunizarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.
AGERPRES - joi, 20 ian. 2022, 14:20
Bucureştiul are o rată de vaccinare anti-COVID de 66,7%. La populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 47,5% - Valeriu Gheorghiţă

„Capitala are o rată de vaccinare de 66,7% cu cel puţin o doză. Sunt alte şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60%, 24 de judeţe între 40% şi 50% şi 10 judeţe care au rată de vaccinare între 30% şi 40%”, a precizat el, într-o conferinţă de presă.

În prezent, sunt active 748 de centre de vaccinare anti-COVID, cu un total de 1.067 de fluxuri, a indicat şeful CNCAV, scrie Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă: Rata de vaccinare la populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 47,5%

Rata de vaccinare la populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 47,5%, a anunţat, joi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

„De la debutul campaniei de vaccinare până pe 19 ianuarie sunt peste 8.037.000 care au primit cel puţin o doză de vaccin. Se poate traduce în rată de vaccinare de 49,81% din populaţia adultă rezidentă de peste 18 ani. (…) Din populaţie eligibilă de peste 12 de ani – din 26 ianuarie vom trece la populaţia de peste 5 ani -, rata de vaccinare cu cel puţin o doză este de 47,5% iar numărul celor la care ne raportăm în a fi eligibili înseamnă 16.900.000 de persoane rezidente în România iar procentul de vaccinare din populaţia totală a României de circa 19,3 milioane de locuitori este de 41,64%”, a precizat medicul militar într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, cea mai mare rată de vaccinare – 56% – se înregistrează la grupa de vârstă 50-59 de ani.

„Dacă ne uităm la rata de vaccinare pe grupe de vârstă, cea mai crescută este la grupele de la 40 la 70 de ani inclusiv, unde se situează în jurul unei valori de 53%, cu diferenţe între aceste grupe de vârstă, cea mai mare fiind la grupa 50-59 de ani, unde este de 56% rata de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a spus că 464.000 de persoane cu vârste între 12 şi 19 ani sunt imunizate anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză.

„În ceea ce priveşte persoanele tinere cu vârsta între 12 şi 19 ani, practic, elevi şi studenţi în anul I sunt în momentul de faţă 464.000 vaccinaţi cu cel puţin o doză, ceea ce reprezintă 16,7% la grupa de vârstă 12-15 ani şi circa 40% la grupa de vârstă 16-19 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Raed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în spital şi mai ales decesul, a reiterat, joi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul. Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Te-ar mai putea interesa și
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi că istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în spaţiul de liberă......
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Reprezentanţii organizaţiilor de mediu Agent Green şi Bruno Manser Fonds (BMF) solicită IKEA şi Grupului Ingka să-şi ...
Zelenski: Ucraina „a rămas fără rachete” şi nu a putut contracara un atac rusesc asupra unei centrale termice
Zelenski: Ucraina „a rămas fără rachete” şi nu a putut contracara un atac rusesc asupra unei centrale termice
Lipsa rachetelor de apărare antiaeriană a împiedicat Ucraina să contracareze săptămâna trecută un atac al Rusiei ...
Statul cheamă românii din diaspora înapoi în ţară şi vrea să suporte jumătate din salariul fiecărui român concediat din străinătate, din motive neimputabile lui. În ce condiţii
Statul cheamă românii din diaspora înapoi în ţară şi vrea să suporte jumătate din salariul fiecărui român concediat ...
În primul an de contract de muncă, statul ar urma să acopere jumătate din salariul românilor din diaspora, care au fost ...