Regii semnalizatoarelor s-au întors. Primăria Bucureştiului dă 200 mil. RON pe marcaje rutiere

Administraţia Străzilor Bucureşti va cheltui în următoarea perioadă aproximativ 197 de milioane de lei pentru marcaje rutiere. Lucrările de proiectare, execuţie şi administrare vor fi făcute de "regii  marcajelor"
Alina Stanciu - joi, 13 dec. 2012, 12:27
Regii semnalizatoarelor s-au întors. Primăria Bucureştiului dă 200 mil. RON pe marcaje rutiere

Administraţia Străzilor Bucureşti va monta din nou pe străzile şi parcările din administrare semnalizatoare rutiere orizontale şi verticale. Autoritatea a încheiat  la începutul lunii trecute un acord-cadru în valoare de 196.980.000 de lei cu un consorţiu format din Dumava Semnalizare SRL; Sc Vesta Investment SRL şi Primacons Group SRL, societăţi cu care autorităţile publice a lucrat în numeroase rânduri pentru diverse proiecte de infrastructură. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, Administraţia Străzilor alegând pe baza criteriului „cel mai mic preţ” dintre 3 oferte primite, dintre care doar una a fost admisibilă.

Acordul are o durată de patru ani şi va fi finanţat de la bugetul local.

Ce se va face de 197 de milioane de lei

Conform acordului dintre Administraţia străzilor şi câştigătorii licitaţiei, cele trei companii vor trebui să  realizeze proiectarea, execuţia şi administrare unor lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare etc). Mai precis, este vorba despre montarea pe străzile şi în parcările administrate de Administraţia Străzilor a unor limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legala în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmeaza să intre în reabilitare sau intreţinere, dar care până la aceasta dată nu asigură o semnalizare rutieră corespunzătoare.

„Regii semnalizatoarelor”

Dumava Semnalizare a fost înfiinţată în 2007, fiind specializată în execuţia lucrărilor de marcaje rutiere, livrarea şi montarea indicatoarelor rutiere şi semaforizare terestră şi suspendată. Firma, deţinută de Stelian Marius Varghida, a câştigat la finele anului 2009, în asociere cu UTI Traffic Management, un contract de aproape cinci milioane euro pentru realizarea pistelor pentru biciclişti în Capitală. Printre beneficiarii companiei se numără Administraţia Străzilor Bucureşti, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Consiliul Judeţean Ilfov sau asocierea Astaldi – FCC.

Aceeaşi societate, împreună cu Milcom Service SRL, a câştigat în 2009 o licitaţie pentru execuţia unor sisteme de creştere a gradului de siguranţă a zonelor rutiere din Municipiul Bucureşti prin marcaje rutiere având dispozitive cu leduri, termoplastice şi preformaţe termoplastice. Valoarea contractului a fost de 19,9 milioane de lei iar autoritatea contractantă a fost tot Administraţia Străzilor Bucureşti.

De asemenea, în 2008, Dumava, împreună cu Sc Euroconstruct Trading 98, Vesta Investment SRL, SC marcatin  şi sc Marcaplast SRL , a câştigat în urma unei licitaţii un contract în valoare de peste 14,87 miliaone de lei pentru gestionarea şi întreţinerea semnalizării orizontale şi verticale aflate pe străzile din municipiul Bucureşti.

Vesta Investment este controlată de omul de afaceri Radu Spirea şi produce echipamente de siguranţă în transporturi. Compania a mai câştigat anul acesta, în luna  octombrie, un contract în valoare de aproximativ 9,5 milioane de lei pentru furnizarea şi montarea unor  indicatoare rutiere în sectorul 1 al Capitalei, autoritatea contractantă fiind Administraţia sectorului 1 Bucureşti. Compania a mai câştigat licitaţii organizate şi de CFR pentru care a livrat piese de schimb pentru echipamente în valoare de 150.000 de lei.

Primacons Group asigură servicii de inginerie şi consultanţă tehnică şi este deţinută de omul de afaceri Alexandru Dumitrovici. Numai anul trecut, societatea a câştigat patru contracte atribuite de către  Compania Naţională de Autostrăzi  pentru supervizări la lucrări de reabilitare a unor drumuri. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Răspuns pentru ENEL de la Ministrul Energiei: Investițiile în România nu vor fi afectate, impozitul suplimentar se va aplica doar până în martie
Răspuns pentru ENEL de la Ministrul Energiei: Investițiile în România nu vor fi afectate, impozitul suplimentar se va ...
Investiţiile Enel în România nu vor fi afectate de măsurile luate de autorităţi pentru protecţia consumatorilor în ...
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România are în plan creşterea capacităţii de înmagazinare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi, de la 3 miliarde ...
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea oamenilor care trăiesc în oraşele europene se confruntă cu niveluri de poluare atmosferică dăunătoare ...