Regii semnalizatoarelor s-au întors. Primăria Bucureştiului dă 200 mil. RON pe marcaje rutiere

Administraţia Străzilor Bucureşti va cheltui în următoarea perioadă aproximativ 197 de milioane de lei pentru marcaje rutiere. Lucrările de proiectare, execuţie şi administrare vor fi făcute de "regii  marcajelor"
Alina Stanciu - joi, 13 dec. 2012, 12:27
Regii semnalizatoarelor s-au întors. Primăria Bucureştiului dă 200 mil. RON pe marcaje rutiere

Administraţia Străzilor Bucureşti va monta din nou pe străzile şi parcările din administrare semnalizatoare rutiere orizontale şi verticale. Autoritatea a încheiat  la începutul lunii trecute un acord-cadru în valoare de 196.980.000 de lei cu un consorţiu format din Dumava Semnalizare SRL; Sc Vesta Investment SRL şi Primacons Group SRL, societăţi cu care autorităţile publice a lucrat în numeroase rânduri pentru diverse proiecte de infrastructură. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, Administraţia Străzilor alegând pe baza criteriului „cel mai mic preţ” dintre 3 oferte primite, dintre care doar una a fost admisibilă.

Acordul are o durată de patru ani şi va fi finanţat de la bugetul local.

Ce se va face de 197 de milioane de lei

Conform acordului dintre Administraţia străzilor şi câştigătorii licitaţiei, cele trei companii vor trebui să  realizeze proiectarea, execuţia şi administrare unor lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare etc). Mai precis, este vorba despre montarea pe străzile şi în parcările administrate de Administraţia Străzilor a unor limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legala în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmeaza să intre în reabilitare sau intreţinere, dar care până la aceasta dată nu asigură o semnalizare rutieră corespunzătoare.

„Regii semnalizatoarelor”

Dumava Semnalizare a fost înfiinţată în 2007, fiind specializată în execuţia lucrărilor de marcaje rutiere, livrarea şi montarea indicatoarelor rutiere şi semaforizare terestră şi suspendată. Firma, deţinută de Stelian Marius Varghida, a câştigat la finele anului 2009, în asociere cu UTI Traffic Management, un contract de aproape cinci milioane euro pentru realizarea pistelor pentru biciclişti în Capitală. Printre beneficiarii companiei se numără Administraţia Străzilor Bucureşti, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Consiliul Judeţean Ilfov sau asocierea Astaldi – FCC.

Aceeaşi societate, împreună cu Milcom Service SRL, a câştigat în 2009 o licitaţie pentru execuţia unor sisteme de creştere a gradului de siguranţă a zonelor rutiere din Municipiul Bucureşti prin marcaje rutiere având dispozitive cu leduri, termoplastice şi preformaţe termoplastice. Valoarea contractului a fost de 19,9 milioane de lei iar autoritatea contractantă a fost tot Administraţia Străzilor Bucureşti.

De asemenea, în 2008, Dumava, împreună cu Sc Euroconstruct Trading 98, Vesta Investment SRL, SC marcatin  şi sc Marcaplast SRL , a câştigat în urma unei licitaţii un contract în valoare de peste 14,87 miliaone de lei pentru gestionarea şi întreţinerea semnalizării orizontale şi verticale aflate pe străzile din municipiul Bucureşti.

Vesta Investment este controlată de omul de afaceri Radu Spirea şi produce echipamente de siguranţă în transporturi. Compania a mai câştigat anul acesta, în luna  octombrie, un contract în valoare de aproximativ 9,5 milioane de lei pentru furnizarea şi montarea unor  indicatoare rutiere în sectorul 1 al Capitalei, autoritatea contractantă fiind Administraţia sectorului 1 Bucureşti. Compania a mai câştigat licitaţii organizate şi de CFR pentru care a livrat piese de schimb pentru echipamente în valoare de 150.000 de lei.

Primacons Group asigură servicii de inginerie şi consultanţă tehnică şi este deţinută de omul de afaceri Alexandru Dumitrovici. Numai anul trecut, societatea a câştigat patru contracte atribuite de către  Compania Naţională de Autostrăzi  pentru supervizări la lucrări de reabilitare a unor drumuri. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape 20 de ani pe pierderi. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu se vor întâlni cu......
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru construirea liniei ...
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la finalul anului 2025
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la ...
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, controlat de stat, a încheiat, din nou, în piața de ...