1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Budapesta plănuieşte să îşi înnoiască flota de elicoptere anul viitor, prin licitaţie

Ministerul ungar al Apărării plănuieşte să achiziţioneze elicoptere prin licitaţie, după alegerile de anul viitor, ci nu printr-un acord cu un alt stat, scrie cotidianul Magyar Nemzet în ediţia de marţi, fără să citeze surse.

02 apr, 2013 | Mediafax

Ministerul se află în proces de examinare a unor modalităţi de modernizare a flotei de elicoptere aparţinând forţelor armate, având în vedere că durata de viaţă a elicopterelor de fabricaţie sovietică achiziţionate în anii '70 şi '80 sau a celor primite, ulterior, cu titlul de donaţie de la Germania şi Finlanda, urmează să expire în zece ani.

Guvernul intenţionează să aşeze pe alte baze acest proces. În loc de un acord cu un alt stat, avut în vedere anterior, Guvernul, în urma unor consultări, va organiza o licitaţie internaţională adresată producătorilor, scrie ziarul.

Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat anul viitor, după alegeri, în vederea evitării unor posibile presiuni politice, adaugă publicaţia.

Ministrul Apărării Csaba Hende a declarat în ianuarie pentru postul public de televiziune că Ungaria va achiziţiona elicoptere destinate atât unei utilizări în scopuri militare, cât şi pentru managementul dezastrelor, ca de exemplu apărarea în caz de inundaţii sau operaţiuni de salvare în caz de incendii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO