Bugatti se gândeşte să lanseze un model electric care să coste mai puţin de un milion de euro

Constructorul francez de automobile premium Bugatti Automobiles SAS vrea să îşi extindă clientela, adăugând supercar-ului Chiron, care costă 2,5 milioane euro, un model mai accesibil, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 18 nov. 2019, 15:53
Bugatti se gândeşte să lanseze un model electric care să coste mai puţin de un milion de euro

Acest al doilea model ar urma să fie un vehicul electric – fie un grand tourer, fie un crossover – care să aibă patru locuri şi care ar urma să coste undeva între 500.000 şi un milion de euro.

Bugatti poartă în prezent discuţii cu firma mamă Volkswagen AG cu privire la această investiţie, a declarat directorul general de la Bugatti, Stephan Winkelmann.

„Industria auto trece printr-o transformare radicală şi vrem să vedem care sunt oportunităţile pentru a dezvolta brandul Bugatti în viitor”, a spus Winkelmann, care a recunoscut însă că trebuie să lupte din greu pentru a obţine fonduri pentru un astfel de proiect de nişă.

Acest plan arată că şi constructorii care nu au legătură cu realităţile de zi cu zi ale transportului se confruntă cu sfârşitul erei motoarelor cu combustie internă. Pentru Bugatti este mai puţin vorba de emisii poluante şi mai mult despre progres şi inovaţie.

Stephan Winkelmann, care anterior a condus marca Lamborghini, o altă divizie din cadrul Volkswagen, încearcă să facă din Bugatti o companie care să poată supravieţui şi în afara grupului auto german. În prezent, automobilele de elită produse de Bugatti oferă oportunităţi limitate pentru piese şi tehnologie comună cu alte automobile din grupul Volkswagen. Din cauza costurilor mari de dezvoltare şi a volumelor mici de producţie, Veyron, primul model produs de Bugatti după ce a trecut sub controlul Volkswagen, a fost considerat unul din modelele cu cele mai mari pierderi din istoria industriei auto.

Winkelmann a subliniat că în prezent Bugatti are „câştiguri decente”, însă marca trebuie să îşi dovedească viabilitatea din punct de vedere al business-ului şi nu doar pentru performanţele sale tehnologice. După ce la începutul acestui an un automobil Chiron a atins o viteză de peste 300 de mile pe oră (480 km/h), directorul general spune că producătorul auto nu mai este interesat de astfel de performanţe şi în schimb vrea să îşi crească atractivitatea ca marcă de lux.

Bugatti a decis că modelul Chiron va fi produs în doar 500 de exemplare, iar în prezent constructorul francez de nişă realizează aproximativ 100 de vehicule pe an. Adăugarea unui model mai ieftin ar însemna că producţia va creşte semnificativ până la 600 de vehicule pe an, a estimat Winkelmann, cel care este responsabil pentru decizia Lamborghini de a produce modelul SUV Urus.

Directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess, vrea ca mărcile premium din portofoliul grupului să genereze profituri mai mari şi are un plan ce vizează regruparea Bugatti, Bentley şi Lamborghini într-o divizie de automobile super-premium, care ar urma să fie condusă de Porsche.

„Dacă ne uităm la această combinaţie de mărci, cred că va fi ceva unic în industria auto”, a adăugat Winkelmann.

Constructorul auto italian Ferrari NV, a cărui valoare s-a triplat de la oferta sa publică iniţială, a devenit un exemplu de succes al potenţialului pe care îl are o marcă de automobile premium. În schimb, rivalul Aston Martin are dificultăţi în a urma strategia celor de la Ferrari.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...