Bugetul alocat de către şoferii români pentru revizia de primăvară a maşinii ajunge la 800 de lei – studiu Autoeco.ro

Şoferii români alocă, în medie, 800 de lei pentru pregătirea de primăvară a maşinii, după terminarea sezonului rece, arată un studiu derulat de către reprezentanţii AutoEco.ro, platformă online de vânzări piese şi accesorii auto.
Economica.net - joi, 05 apr. 2018, 05:48
Bugetul alocat de către şoferii români pentru revizia de primăvară a maşinii ajunge la 800 de lei - studiu Autoeco.ro

Potrivit consultanţilor AutoEco.ro, spre finalul sezonului rece şi începutul primăverii apar, cu precădere, defecţiuni la sistemul de direcţie şi suspensie, cele mai afectate piese fiind: braţele de suspensie, bucşele braţelor de suspensie, bieletele antiruliu, bucşele de bară stabilizatoare, rulmenţii de roată, arcurile de suspensie şi amortizoarele.

‘Ambreiajul este, de asemenea, o piesă foarte solicitată pe timp de iarnă, din cauza patinării excesive a maşinii pe zăpadă sau pe gheaţă, a schimbărilor dese ale treptelor de viteză, a folosirii dese a frânei de motor şi a funcţionării maşinii cu motorul mult mai turat decât de obicei. După terminarea iernii, bateria maşinii poate pune probleme – frigul şi nefolosirea autovehiculului o perioadă mai lungă de timp ducând la descărcarea bateriei. Uleiul de motor trebuie verificat şi înlocuit dacă au fost atinse limita de kilometri sau intervalul de timp recomandate pentru folosire. Iarna, maşinile merg foarte turate şi stau mai mult pornite, chiar dacă nu parcurg mulţi kilometri. Pentru asigurarea unei bune funcţionări a maşinii, odată cu uleiul de motor, trebuie înlocuit şi filtrul de ulei’, notează sursa citată.

În viziunea specialiştilor, dacă verificarea şi reparaţiile maşinii ar fi făcute la timp, costurile pentru pregătirea de început de primăvară ar scădea cu 30%.

În aceste condiţii, bugetul mediu pe care un şofer din România îl scoate din buzunar pentru revizia de primăvară ajunge la valoarea de 800 de lei.

De asemenea, una dintre operaţiunile esenţiale ce trebuie efectuată odată cu venirea primăverii se referă la înlocuirea anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Experţii în piese auto susţin că această operaţiune este esenţială pentru siguranţa şofatului, fiecare tip de anvelopă fiind special construită pentru a asigura frânarea şi aderenţa cât mai bune, în funcţie de temperatura şi starea suprafeţei pe care rulează.

AutoEco.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de piese şi accesorii auto din România, cu o prezenţă în mediul virtual de opt ani.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...