Bugetul Capitalei, aprobat cu aproximativ 80 de modificări, aduse de consilierii USL

Bugetul Capitalei a fost aprobat de Consiliul General, cu aproximativ 80 de modificări, propuse, sâmbătă, în şedinţă, de consilierii USL, aleşii PDL din consiliu părăsind sala înainte de vot, iar cei ai PPDD abţinându-se.
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 04:44
Bugetul Capitalei, aprobat cu aproximativ 80 de modificări, aduse de consilierii USL

Discuţiile privind proiectul de buget al Capitalei, în şedinţa de sâmbătă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), au început prin citirea, timp de două ore, a unei liste cu modificările propuse de consilierii USL.

În cea mai mare parte, modificările constau în trecerea unor sume de bani de la un capitol bugetar la altul.

Astfel, s-a propus suplimentarea bugetului RATB cu 30 de milioane de lei, a bugetului RADET, cu 60 de milioane de lei, diminuarea bugetului Clubului Sportiv Municipal, cu 5 milioane de lei, precum şi majorarea alocaţiei de hrană, cu 2,9 milioane de lei, pentru persoanele asistate.

O altă modificare constă în suplimentarea veniturilor bugetului local cu suma de 82,9 milioane de lei, reprezentând bani din amenzi, concesiuni şi închirieri de spaţii şi alte venituri.

Modificările aduse proiectului de buget au fost grupate în două amendamente, pe care consilierii generali ai USL le-au votat, ulterior votând şi proiectul de buget.

După citirea modificărilor propuse, consilierii PDL au anunţat că nu vor vota nici amendamentele, nici proiectul de buget şi s-au retras din sala.

„Grupul PDL nu va vota acest buget pentru că asistăm la o luptă între primarii a două sectoare ale Capitalei şi primarul general”, a declarat, la prezidiu, reprezentantul consilierilor PDL.

Şi reprezentantul grupului PPDD din CGMB a luat cuvântul înainte de votarea proiectului de buget, precizând că membrii acestei formaţiuni se vor abţine.

Încă de la începutul discuţiei privind bugetul Capitalei, Sorin Oprescu s-a adresat consiliului: „Avem două posibilităţi – prima de a merge împreună, şi, a doua de a ne aşeza de o parte şi de alta a baricadei”.

Oprescu a mai arătat că, indiferent ce vor vota consilierii, el nu va executa un buget comandat.

„Dumneavoastră votaţi orice. Dar dacă credeţi că eu voi executa vreun buget comandat, dintr-o mulţime de motive, atunci înseamnă că sunteţi de acord cu aceste malversaţiuni aduse bucureştenilor”, le-a spus primarul consilierilor municipali.

Potrivit proiectului de hotărâre lansat în dezbatere publică, la jumătatea lunii aprilie, de municipalitate, bugetul general al Capitalei pentru anul în curs era de 4,52 miliarde de lei, din care 854 de milioane pentru RADET şi RATB.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie. ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...